Майже на 30 % збільшились надходження до бюджету міста від суб’єктів малого підприємництва

У минулому році збільшилась кількість зареєстрованих фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, які перебувають на податковому обліку. На 28,5% зросли надходження до бюджету міста від суб’єктів малого підприємництва та на 11,6% від суб’єктів середнього.

Сьогодні на засіданні виконкому міської ради директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян звітував про хід виконання Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки у 2018 році.

«Протягом 2018 року в рамках Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва Вінницької міської об'єднаної територіальної громади було запроваджено ряд важливих ініціатив та заходів. Ключовим результатом від реалізації політики розвитку та підтримки підприємництва стало отримання Вінницею статусу міста, в якому найлегше вести бізнес в Україні з показником у 334 бали», – каже Віталій Погосян.

За інформацією ГУ ДФС у Вінницькій області та Вінницької ОДА у 2018 році на 22,9% зросли надходження до міського бюджету Вінниці від малого та середнього підприємництва, порівняно з 2017 роком. 

На 28,5% або на 200 986,6 тис. грн зросли надходження до бюджету міста від суб’єктів малого підприємництва та на 11,6% або на 41 046,3 тис. грн від суб’єктів середнього. Даний ріст обумовлений збільшенням кількості суб’єктів, прожиткового мінімуму на одну особу та розміру мінімальної заробітної плати. «Варто відмітити перевагу у темпах росту надходжень до бюджету міста, сплаченого фізичними особами-підприємцями (+25,7% або на 97 437 тис. грн у 2018 році, порівняно з 2017 роком). Це ще раз підкреслює питому вагу малого бізнесу серед загальної кількості підприємств», – зазначив Віталій Погосян.

«Ще коли Володимир Гройсман був міським головою Вінниці, розпочалась робота по створенню індустріального парку, і сьогодні, коли міську раду очолює Сергій Моргунов, роботи продовжуються. За останні чотири роки у Вінницю зайшло кілька потужних підприємств, серед них –  UBC Group, яке запустило виробництво та створило робочі місця. Компанія HEAD розпочинає будівництво великого підприємства з виробництва лижного спорядження, де буде створено тисячу робочих місць. З рядом компаній тривають переговори. Дійсно, інвестиційний клімат у Вінниці дуже позитивний, це говорить про те, що інвестори відчувають себе комфортно, вони бачать підтримку міської влади і, як результат, створюються нові робочі місця, відповідно, розвивається економіка», – каже секретар міської ради Павло Яблонський.




Переглядів: 1870
Поширень: 0

Останні новини