Яким буде OPERAFEST TULCHYN у цьому році

Вчора, 4 квітня, за участю першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Гижка відбулась розширена прес-конференція, яка була присвячена проведенню 4-9 червня оперного open air фестивалю OPERAFEST TULCHYN, який традиційно проходитиме на території палацу Потоцьких у м.Тульчин.

Вже втретє фестиваль OPERAFEST TULCHYN відбувається за сприяння Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради, Тульчинської ОТГ та Тульчинської районної державної адміністрації.

«Сьогодні ми говоримо про унікальність фестивалю з точки зору об’єднання ресурсів і сторін, які підтримують фестиваль, адже це не лише держава, меценати і культурні діячі. До того ж нами підготовлено ПКД реконструкції кожного корпусу палацу, але це дуже великі кошти і тому сьогодні ми шукаємо інвестора, який би профінансував відбудову палацу. Також за рахунок коштів ДФРР в наступному році плануємо робити реконструкцію будівель палацу та навколишньої території», - зазначив Андрій Гижко.

Головний open air літа – OPERAFEST TULCHYN-2019 цього року дарує ще більше днів оперної феєрії просто неба, протягом яких буде вражати ексклюзивними постановками та приголомшливими шоу.

Протягом п’яти днів 12 грандіозних постановок презентують найкращі театри й солісти України, США, Польщі та Німеччини. Також вперше в Україні виступить Польська Королівська опера.

Крім всесвітньовідомих мюзиклів та захоплюючих опер, глядачі побачать оперету у стилі «українського танго», унікальне хорове шоу і кожного дня – безмежну красу балету, від класичного й сучасного до найбільш трендового нині авторського contemporary.

Загалом у фестивалі візьме участь рекордна кількість артистів – більше 700, а сам фестиваль вперше буде розділено на дві великі частини: GRAND OPERAFEST та KIDS OPERAFEST, у рамках якого пройде єдиний показ в Україні програми «Colours of the wind» за мотивами легендарних мультфільмів компанії Disney за участю співаків компанії Disney Entertainment

Як і раніше, вхід на територію фестивалю – вільний.

Крім концертів OPERAFEST TULCHYN вражатиме додатковими мистецькими родзинками. Зокрема буде встановлено вражаючу гігантську світлову інсталяцію на території фестивалю, яку створить всесвітньовідомий польський митець Ярек Козяра. Також найкращі художники України розроблять нові креативні селфі-зони та проведуть виставки. У дні KIDS OPERAFEST відбудеться показ феєричного вогняного шоу та працюватимуть «Школа чарівництва», Містечко Аліси у країні чудес й цікаві майстер-класи.

«Минулого року наш фестиваль зібрав понад 48 тисяч глядачів. Цього року ми очікуємо до 70 тисяч глядачів. Враження про фестиваль розлетілись по всій Україні і далеко за її межами. Фестиваль чекають і ще навіть до оголошення програми з різних куточків України нам почали надходити запити про великі організаційні групи, які бажають приїхати, адже точно знають, що OPERAFEST TULCHYN – це дійсно незабутні враження просто неба, унікальна атмосфера і найвищий професіоналізм у всьому», - відзначає арт-продюсер OPERAFEST TULCHYN-2019, заслужена артистка України Ірина Френкель.

На концертах та виставах OPERAFEST TULCHYN-2019 прозвучать опери українською, італійською, німецькою, французькою, польською, іспанською та англійською мовами.

Загалом глядачі почують найкращі твори 27 геніальних композиторів усіх часів: П'єтро Масканьї, Джакомо Пуччіні, Франца фон Зуппе, Франческо Чілеа, Еріха Вольфганга Корнгольда, Каміля Сен-Санса, Лео Деліба, Жака Оффенбаха, Роберта Шумана, Станіслава Монюшко, Цезаря Пуні, Джима Стейнмана, Фікрета Амірова, Астора П’яццолли, Карлоса Елета Альмарана, Карлоса Гарделя, Херардо Родрігеса, Антоніо Естевеза, Юрія Шевченка, Ярослава Барнича, Жанни і Левка Колодуб, Юрія Власенка, Елісео Гренета, Мойзеса Сімонса, Ніколая Драніцина, Лучо Бермудеса.

4 червня о 17.00 KIDS OPERAFEST відкриє казкова опера «Король Дроздобород» у виконанні Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва. А о 20.00 на головній сцені фестивалю оживе чарівний світ Disney та легендарних мультфільмів-шедеврів, на яких виросло не одне покоління. Вперше в Україні солісти Disney Entertainment презентують унікальний концерт-шоу «Colours of the wind». О 21.30 розпочнеться захоплююче вогняне шоу від фіналістів «Україна має талант» EAST FIRE show (м. Харків).

5 червня о 18.00 глядачів KIDS OPERAFEST чекає сповнений надзвичайних пригод, дотепних жартів і чудових джазових мелодій яскравий мюзикл «Пригоди Гекльберрі Фінна».

7 червня о 19.00 GRAND OPERAFEST TULCHYN відкриє грандіозний концерт «Гала-Опера» та прем’єра всесвітньовідомої оперної ораторії Роберта Шумана «Рай і Пері». Цього ж дня о 22.00 глядачів чекає оперета у стилі «українського танго» «Гуцулка Ксеня», яку у 1938 році за мотивами  однойменної пісні написав знаменитий український композитор Ярослав Барнич. З 00.15 до 2.00 гостей фестивалю вражатиме неординарна нічна програма. У першому відділені вперше на OPERAFEST TULCHYN буде презентовано унікальний жанр, який сьогодні переживає пік популярності – хорове шоу.

Під час другого відділення глядачі матимуть змогу побачити балет «Історії у стилі танго» вночі під відкритим небом поруч із Палацом Потоцьких.

Наступного дня, 8 червня, о 18.00 відбудеться єдиний показ в Україні прем’єри опери «Straszny dwór» всесвітньовідомої Польської Королівської опери. О 21.00 яскраві емоції глядачам подарує дивовижний балет «Собор Паризької Богоматері» Харківського національного театру Cxid Opera. А о 00.15 у рамках нічної програми на прохання глядачів буде показано всесвітньовідомий мюзикл Джима Стейнмана «Танець вампірів».

9 червня о 18.00 на глядачів чекає один з найяскравіших і найкрасивіших балетів Схіd Opera «Тисяча й одна ніч». О 21.00 феєричним закриттям OPERAFEST TULCHYN-2019 стане показ грандіозного мюзиклу-шоу «Вогні Бродвею».

У дні проведення фестивалю, 4-9 червня, у «Подільському Версалі» можна буде побачити неймовірні картини, книги та витвори мистецтва, представлені на захоплюючих виставках, які підготували  Вінницький обласний художній музей, Вінницький обласний краєзнавчий музей та Тульчинська ОТГ.

У «Золотій залі» глядачів чекає виставка картин «Потоцький» Вінницького обласного художнього музею, у «Блакитній залі» - виставка робіт Григорія Зорика «Провінційні вельможі», у «Грецькій залі» - виставка робіт Подільського музею Тиманівка, у «Літній гостинній» - експозиції «Міста і містечка Поділля кінця ХІХ початку ХХ століть» та «Театральні костюми», у залі Музею книги - виставка картин, пов’язаних із книгою, у «Вітальні» - виставки «Майстерня слов’янського ювеліру», «Копіарт», «Арт-студії», «Абетка від А до Я – майстер-класи з живопису», «Мала академія гончарства», «Кольчугоплетіння».

Крім того, у дні проведення фестивалю OPERAFEST TULCHYN, 4-9 червня, для забезпечення максимального комфорту та цікавого проведення часу на території парку Палацу Потоцьких будуть працювати партерна зона, зона майстер-класів, фуд-корт зона, затишні кав’ярні «Чорна кішка, білий кіт» і «Turman» зі спеціальним «оперним меню».

4 та 5 червня під час KIDS OPERAFEST на території фестивалю діятиме дитячий кемпінг, розміщення у якому дасть змогу побачити абсолютно всі постановки.

7-9 червня під час GRAND OPERAFEST на території фестивалю діятиме наметове містечко «Ночівля в палаці Потоцьких».

Для забезпечення максимального комфорту запущено спеціальну «Чартерну програму» з Вінниці. Зокрема у дні KIDS OPERAFEST, 4-5 червня, а також у дні GRAND OPERAFEST, 7-9 червня будуть курсувати зручні й сучасні великі автобуси.

Придбати чартерні електронні квитки на перегляд вистав GRAND OPERAFEST можна до 6 червня.




Переглядів: 3716
Поширень: 0

Останні новини