Поліцейські затримали у Вінниці злочинну групу, яка вимагала кошти в іноземця

9 квітня  у Вінниці поліцейські  управління стратегічних розслідувань  спільно з працівниками слідчого управління  ГУНП у Вінницькій області  та управління КОРД   затримали  групу з трьох осіб за підозрою у вимаганні 6 тисяч доларів США в іноземця.

Зловмисники приїхали на призначену ними зустріч  на трьох автомобілях  Lexus, Nissan Murano та Mercedes-Benz.  Під час  передачі першої частини коштів в сумі 500 доларів США вони були затримані бійцями КОРДу. Автомобілі вилучені на арештмайданчик.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Юрія Педоса,  вказані особи  безпідставно вимагали зазначену суму в іноземного громадянина та з метою її отримання  незаконно заволоділи  автомобілем потерпілого  «Volkswagen Touareg».

В подальшому під час передачі коштів поліцейські  вилучили викрадений автомобіль.

Документування злочинної діяльності групи осіб проводиться за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області в рамках відкритих кримінальних проваджень за ч.2 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.2  ст.189 КК України (вимагання).

За вчинення таких злочинів  може загрожувати  позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Тривають слідчі дії.



Переглядів: 4980
Поширень: 3

Останні новини