Вінничанин Микола Мартинюк виборов ІІ місце в Галузевому конкурсі фахової майстерності

Галузевий конкурс фахової майстерності з професії «Слюсар з ремонту рухомого складу» відбувся протягом 3-4 квітня на базі Київського вищого професійного училища залізничного транспорту ім. В.С. Кудряшова.

Участь в змаганнях взяли переможці регіональних етапів з дев’яти областей України. Вінницьку область представляв Микола Мартинюк, учень Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту, групи №20 (професія «Слюсар з ремонту рухомого складу. Помічник машиніста тепловоза. Помічник машиніста електровоза»). Варто зазначити, що підготовкою учня до конкурсу займалися викладач спецдисциплін В.В. Голумбієвський спільно з майстрами виробничого навчання Ю.Л. Бялошицьким та В.В.Сініциним.

Вітали учасників конкурсу директор регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Роман Веприцький, генеральний директор директорату професійної освіти МОН України Ірина Шумік, директор Департаменту розвитку кадрової політики АТ «Укрзалізниця» Людмила Василега та інші.

Програма конкурсу фахової майстерності передбачала проходження двох турів: теоретичного та практичного. В ході першого туру конкурсанти виконували тестові завдання на комп’ютерах (60 питань за одну годину), що містили питання з предметів: «Слюсарна справа», «Будова та ремонт електровоза», «Правила технічної експлуатації та інструкції», «Технологія галузі», «Охорона праці».

Практичний тур конкурсу полягав в перевірці практичних навичок, які відповідають вимогам кваліфікації «Слюсар з ремонту рухомого складу» (ІІІ, IV розряд). У першому завданні практичного туру конкурсантам треба було виконати огляд та ремонт полозу струмоприймача електровозів серії ЧС4 і ЧС8 за 30 хвилин. Виконання завдання проводилося на території ВП Локомотивного депо Київ регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця». У другому завданні практичного туру, який відбувався у слюсарній навчальній майстерні училища, учасники протягом 3 годин виготовляли кріплення струмопровідної шини електровоза.

За підсумками конкурсу вінничанин Микола Мартинюк виборов ІІ-ге місце та був нагороджений дипломом, медаллю та цінними подарунками.



Переглядів: 3282
Поширень: 0

Останні новини