У Вінниці пройшли відкриті дводенні змагання з сучасних танців, які об’єднали майже тисячу учасників

Вперше «Black Dance Game» фестиваль зібрав у Вінниці понад тисячу танцюристів, які змагались у ріхних сучасних направленнях: стрит-денс, хіп-хоп, джаз фанк, контемпорарі. За перемогу боролись як команди, так і дуети та соло у різних номінаціях: початківці та професіонали. Для того, щоб учасникам фестивалю було де розтанцюватись, для них в спорт-комлексі «Нокаут» звели спеціальну велику площадку. 

Фестиваль оцінювало незалежне журі – хореографи з Києва, Харкова та Мінська. «Судили» дітей у 4-D системі. Це техніка, виконання, композиція та імідж.

Першими за звання кращого денсера змагались найменші учасники фестивалю «Black Dance Game». Максиму Дідуку – 5 років. Хлопчик – представляв хореографічну студію «Три Зет» й танцював соло. Попри те, що хореографією займається лише пів року, а це - перші змагання в житті дитини, він витанцював друге призове місце в своїй віковій категорії, медаль та грамоту.

«Танцює тільки пів року. Я не очікувала, що за такий короткий строк, мій син стане настільки впевненим танцюристом. Він не розгубився, впевнено танцював на сцені, які вивчили разом із хореографом. Він перевершив мої сподівання. Він у мене молодець!», - розповідає мама танцюриста Марія.

А найменшій учасниці Габріеллі – Біатріс Бонзела у день змагань саме виповнилось чотири роки. Маленька вінничанка займається хіп-хопом лише місяць. Мама дівчинки каже: ризикнули і не шкодують. «Я боялась, що вона буде стояти стовпчиком, що  злякається, але моя крихітка, щойно зазвучала її пісня, затанцювала! Я була дуже щаслива. Я танцювала навпроти сцени разом із нею, бо дуже хвилювалась. Найважче було, коли оголосили результат, ми зайняли друге місце», - не стримуючи емоцій розповідає мама чотирирічної хіп-хоперки Флора Бонзела.

Організатори кажуть: планують продовжити чемпіонат у грудні. Цього разу, хочуть запросити суддів з Європи.



Переглядів: 4543
Поширень: 0

Останні новини