У Вінниці збільшили кількість бригад, які працюють над очищенням зливової каналізації

В цьому році у Вінниці досить дощове літо. Лише в суботу, 21 липня, випало 8 мм опадів, що значно перевищує норму. У зв’язку з цим у місті збільшили кількість бригад, які працюють над розчищенням зливової каналізації, в тому числі з допомогою нового обладнання для промивання каналів.

На даний час у місті загалом функціонує більше 36 кілометрів зливової каналізації. Щороку будуються нові канали по вулицях, де є першочергова необхідність водовідведення опадів, і таким чином розширюється мережа. 

Для того, щоб вода встигала сходити у колодязі та не виникало підтоплень, комунальні служби міста постійно проводять очистку зливової каналізації. Її обстеження проводиться за графіком. У випадку, коли колодязь забивається, його очищають. Крім того, щороку проводиться профілактична очистка цих об’єктів.

Як повідомив начальник Вінницького обласного центру з гідрометеорології Юрій Власов, літо 2018 року досить дощове. «Лише за 21 липня, суботу, випало 8 мм опадів. Сьогодні, за прогнозами, дощитиме весь день. Та й до кінця місяця майже щодня йтиме дощ, за винятком кількох днів», – каже Юрій Власов. За інформацією Гідрометеоцентру, під час попередніх злив наприкінці червня, у Вінниці упродовж лише двох діб 29 та 30 червня випало більше місячної норми опадів – 90 мм при місячній нормі для червня у 87 мм. А загалом минулого місяця у місті випало дві норми опадів – 186 міліметрів. 

 «Якщо ускладнюються погодні умови, то для того, щоб зливова каналізація краще справлялась зі своїми функціями, збільшується кількість людей, які її очищують. Насамперед бригади направляються туди, де зливова каналізація забивається. Якщо вінничани бачать, що дощова каналізація забилась, прохання до мешканців одразу телефонувати до «Цілодобової варти» за номером 15-60, або на диспетчерську «Шляхового управління» за номером 50-84-61», – розповів начальник відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою Вячеслав Хілінський. 

Вячеслав Хілінський також звертається до вінничан з проханням не засмічувати зливоприймальні решітки та русла малих річок, адже крім болота, яке понаносилося із дощовою водою, працівники щоразу вигортають сміття, яке кидають самі жителі. 

Досить часто засмічують водойми мешканці будинків, які розташовані біля річок, викидають пластикові пляшки, побутове та будівельне сміття, автомобільні шини, корчі, великі колоди. Над виявленням такого засмічення працює Муніципальна поліція.



Переглядів: 2988
Поширень: 0

Останні новини