Вінничани вже задекларували більш ніж півмільярда минулорічних доходів

Проти минулорічного декларанти регіону стали багатшими на 164 млн грн. Разом із тим на 595 осіб зросла і їхня кількість.

"За три місяці 2019 року, про отримані 594,5 млн грн минулорічних доходів, прозвітували 8259 вінничан”, – говорить начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський.

За словами посадовця понад 46 відсотків з них або більш ніж 3,8 тисячі осіб скористались правом на податкову знижку. Відтак, повернуть собі за результатами розрахунків майже 7,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Щодо осіб, які зобов’язані були подати декларацію, їхня кількість за січень-березень 2019 року склала 4254. За даними проведених розрахунків вони доплатять понад 11,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та більше 2,0 млн грн військового збору.

Посадовець додає: "Серед "обов’язкових декларантів” майже 71% громадяни отримали інші доходи – це переважно доходи від продажу сільськогосподарської продукції. Близько 20% – отримували минулоріч спадщину або подарунки. Решта – це громадяни, котрі мали доходи від здачі в найм або продажі нерухомого та/або рухомого майна, інвестиційний прибуток, іноземні доходи, тощо".

Принагідно Руслан Осмоловський звертається до мешканців Вінниччини, які мають прозвітувати у обов’язковому порядку, із нагадуванням про те, що Деклараційна кампанія 2019 завершується через декілька днів. Відтак радить не баритися, щоб зайвий раз не наражати себе на фінансову відповідальність.
 




Переглядів: 1595
Поширень: 0

Останні новини