Влітку у Вінниці відбудеться ІІІ Юнацький Чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації

 25 квітня, в  управлінні фізичної культури та спорту ОДА під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Крученюка відбулось засідання оргкомітету щодо проведення в області ІІІ Юнацького Чемпіонату світу зі спортивної радіопеленгації.

 «Наприкінці червня – на початку липня відбудеться ІІІ Чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації серед юнацтва. Для нас велика честь проводити такий захід на Вінниччині, тож необхідно забезпечити усі належні умови для комфортного перебування спортсменів та вболівальників в області», - зазначив Олександр Крученюк, звертаючись до членів оргкомітету. 

Під час засідання начальник профільного управління Сергій Чернявський зауважив: «Для нас це справді дуже важлива подія, адже організація змагань такого рівня є особливо відповідальною. Юнацький чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації відбудеться в Україні вперше, тож ми маємо честь проводити ці змагання у Вінниці».

Президент федерації радіоспорту Вінницької області Василь Колодяжний поінформував присутніх про основні заходи з підготовки та проведення чемпіонату світу та ознайомив з програмою проведення заходу, що триватиме з 30 червня до 4 липня.

Значна увага під час засідання була приділена забезпеченню громадського порядку, медичного супроводу, підготовці мобільних пунктів харчування для спортсменів та проведенню інших заходів для забезпечення комфортних умов перебування учасників чемпіонату.

Спортивно-технічна радіопеленгація – це військово-технічний вид спорту, сутність якого полягає в оперативному пошуку замаскованих на лісовій місцевості радіопередавачів за допомогою приймача-пеленгатора.

На сьогодні у Вінниці діє відділення спортивної радіопеленгації в міській дитячо-юнацькій спортивній школі №2. За результатами виступів спортсменів у 2018 році команда Вінниччини зі спортивної радіопеленгації посіла друге місце у всеукраїнському рейтингу.

ІІІ Юнацький Чемпіонат світу проходитиме у м.Вінниці та в с.Вороновиця Вінницького району. Цьогоріч змагатимуться юнаки і дівчата віком до 14 та до 16 років. Загалом, очікується близько 150 учасників з різних країн світу, зокрема, з Білорусі, Болгарії, Китаю, Хорватії, Чехії, Німеччини, Литви, Молдови, Польщі, Румунії та інших.



Переглядів: 2402
Поширень: 0

Останні новини