Майже 1 млн. 238 тис. грн. надійшло до бюджетів Вінниччини за надані адміністративні послуги сфері земельних відносин

Від початку 2019 року фахівці органів Держгеокадастру у Вінницькій області спрямували до місцевих бюджетів регіону 1 млн. 238 тис. грн. за надані громадянам адміністративні послуги з ведення Державного земельного кадастру. Найбільші надходження коштів – 1 млн. 123 тис. грн. – бюджети отримали за надання витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Державні кадастрові реєстратори видали майже 12 тис. таких документів.

Загалом, з початку року фахівці Держгеокадастру Вінниччини надали громадянам 69 тис. адміністративних послуг з ведення Державного земельного кадастру. Переважну більшість з них – 57 тис., або 83 % від загальної кількості, громадяни отримали на безоплатній основі. Найбільшою популярністю серед безоплатних адміністративних послуг користуються послуги з державної реєстрації земельної ділянки, а також надання витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку на підтвердження державної реєстрації земельної ділянки майже 20 тис. та 20 тис. послуг відповідно.

Довідково:

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги», з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого   самоврядування. Громадяни можуть ознайомитися з адресами Центрів на офіційному сайті Держгеокадастру.



Переглядів: 2265
Поширень: 0

Останні новини