Визначено переможців обласних змагань "Олімпійське лелеченя"

У Вінниці пройшли обласні змагання «Олімпійське лелеченя». Їх організувало відділення НОК України у Вінницькій області. На старт вишли 16 команд, які є переможцями міських та районних відбірних етапів «Олімпійського лелеченяти». Кожна складалася із 6 юнаків і 6 дівчат.

Колективи змагалися на базі міського Центрального парку. Їм запропонували чотири традиційні конкурси. Зокрема, багатоетапну комбіновану естафету, волейбол, конкурс- презентацію та вікторину на знання історії олімпійського руху.

Учасники та їхні наставники залюбки ділилися враженнями. Вчитель фізичної культури школи с. Махаринці (Козятинський район) Андрій Черній розповів, що його команда дебютує на обласному етапі «Олімпійського лелеченяти».

Перед цим ми виграли районні змагання. Там непогано проявили себе у волейболі, олімпійській вікторині і презентації. На обласній спартакіаді конкурси схожі, тому наші спортсмени до них готові, – розповів Андрій Черній.

Школа с. Махаринці в першу чергу спеціалізується на баскетболі, ми постійно виступаємо в обласних змаганнях з цього виду спорту. А ось у волейболі, який входить до програми «Олімпійського лелеченяти», є трохи слабшими. 13-річна Каріна Кравець (Тиврів) повідомила, що вже кілька разів брала участь в аналогічних змаганнях «Олімпійське лелеченя».

В деяких конкурсах ми навіть посідали чільні місця. На цих змаганнях – гарна спортивна атмосфера, через що виступаю із задоволенням. Я займаюся танцями та волейболом, тому мене включили до збірної школи, – каже Каріна Кравець.

13-річна Ксенія Побірська представляла Вінницьку школу №31. Дівчина захоплюється волейболом, непогано бігає.

Нещодавно ми виграли міський етап «Олімпійського лелеченяти», тому сподіваємося на вдалий виступ й на обласному рівні. До цих змагань наша збірна спеціально готувалася. Зокрема, ми багато бігали, вчилися обводити м’ячі через перешкоду тощо, – каже Ксенія Побірська.

Але вже другий рік поспіль господарі змагань, представники обласного центру, залишилися поза межею п’єдесталу пошани. Загальнокомандне перше місце посіла збірна школи №2 Хмільника. Вона показала високий результат у всіх конкурсах. Зокрема, посіла другі місця у презентації, естафеті і волейболі, третє – у олімпійській вікторині. Хмільничани отримали право представити Вінницьку область на Всеукраїнському етапі змагань «Олімпійське лелеченя»

На загальній другій позиції – Немирівська школа №2, яка показала кращий час у комбінованій естафеті. Загальна бронза – у Літинської школи №1, якій не було рівних у конкурсі-презентації. Серед іншого, там вона здивували тим, що випустила у небо голубів. Представники Літина здобули першість й в олімпійській вікторині. А чемпіонами у волейболі стали спортсмени Козятинської школи №5.

Всі учасники спартакіади були нагороджені подарунками від спонсорів. А призери у командному заліку – грамотами, медалями, футболками і комплектами м’ячів від обласного відділення НОКУ.



Переглядів: 3246
Поширень: 0

Останні новини