У Вінницькому педагогічному університеті презентували інноваційну освітню гру «Подільський експрес»

Факультет історії, етнології і права Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського презентував інноваційну освітню гру «Подільський експрес», що відбувається на базі історико-правового ігрового простору «Inspiration club».

«Наш факультет завжди активно долучається до реалізації сучасних креативних освітніх ідей. Навчально-методична лабораторія «Inspiration club» стала однією із повноцінних елементів навчально-освітнього процесу та педагогічної практики для студентів факультету. Викладачами факультету спільно із студентами розроблено до 10 інтерактивних ігор на історичну тематику, які користуються попитом в учнів шкіл міста та області», – зазначив декан факультету історії, етнології і права Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, кандидат історичних наук, професор Юрій Зінько.

На разі до гри «Подільський експрес» долучилися учні 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 32 Вінницької міської ради.

«Подільський експрес» – це одна із інтерактивних освітніх ігор, що відбувається у формі тревел-квесту, розрахована на учнів закладів освіти та студентів. Гра спрямована на поглиблення знань, умінь та навичок учнів з краєзнавства, впровадження основ нової української школи, а також розвиток у студентів-старшокурсників навичок з методики викладання історії та підготовки до практики у закладах середньої освіти», – відзначила завідувач навчально-методичної лабораторії, викладач факультету історії, етнології і права Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, кандидат історичних наук, доцент Тетяна Мельничук.

Авторський колектив гри включає студентів факультету, членів «Inspiration club» Юлію та Павла Ольшевських, Аліну Тишківську та Вікторію Павлюк.

Основу гри складає спеціальна карта історичних місць та найважливіших подій з історії області із зазначеним на ній маршрутом, та різні ігрові аксесуари: гральні кубики, квитки, іграшкові потяги тощо. Гравці, кидають кубики, переміщують фішку-потяг. На кожній із станцій на них чекають цікаві запитання з історії рідного краю.

Метою гри є вивчення історії Поділля та України в цілому, актуалізація знань гравців, а також підготовка старшокласників до зовнішнього незалежного оцінювання.

Нагадаємо, що протягом 2018 року на Вінниччині реалізовано низку освітніх проектів, зокрема «Україна на 200» – інтерактивна гра з підготовки учнів 11 класів закладів освіти міста Вінниці до зовнішнього незалежного оцінювання та «Українські митці за вільну Україну» – спеціалізований курс національно-патріотичних лекцій, що покликаний показати учнівській молоді національну самобутність українців та процес державотворення через призму мистецтва.



Переглядів: 2599
Поширень: 0

Останні новини