Вінницькі власники престижних авто сплатили майже 2,9 млн грн транспортного податку

Протягом січня-квітня 2019 року вінницькі власники престижних автомобілів сплатили до місцевого бюджету 2 мільйона 882,3 тисячі гривень транспортного податку. Про це говорить начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський та додає, що значена сума на 417,5 тисяч гривень або на 17 відсотків більша від запланованого.

Разом із тим, порівняно з відповідним періодом минулого року, сума сплаченого податку зросла на 452,3 тисячі гривень або на 18,6 відсотків.

Посадовець нагадує, що транспортний податок 100-відсотково зараховується до місцевих бюджетів. Згідно з законодавством України транспортним податком оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких перевищує 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року. Ставка транспортного податку – 25 тисяч гривень на рік за одне таке авто.

Щодо елітних марок авто за які найчастіше фізичні особи – мешканці Вінниччини сплачували транспортний податок, то у цьому переліку Руслан Осмоловський називає MERCEDES-BENZ, AUDI та LAND ROVER RANGE ROVER.



Переглядів: 1873
Поширень: 0

Останні новини