Студентка ВНТУ на Канарах вивчала контроль клімату у будівлях

Другокурсниця факультету інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії Вінницького національного технічного університету Дарина Кравченко на Канарських островах вивчала контроль клімату у будівлях.

Дарина була учасником освітнього курсу у місті Лас-Пальмас де Гран Канарія (Канарські острови, Іспанія) від організації BEST (Ради студентів технічних університетів Європи).

Курс називався The Climate Control Guide to the Galaxy і був спрямований на вивчення технологій опалення та охолодження будівель залежно від кліматичних умов.

Крім учасників з України, були також студенти з Ісландії, Польщі, Румунії, Італії, Франції, Бельгії, Естонії, Греції, Хорватії, Боснії та Герцеговини, Словенії, Росії і Туреччини.

Дарина ділиться своїми враженнями: «Протягом усього курсу ми вивчали, якими бувають системи опалювання та вентилювання у будівлях, як правильно їх застосовувати відповідно до клімату, відвідували установи на острові, де представлені найкращі системи опалювання.

Крім того, важливим на таких курсах є знайомство з цікавими людьми, які завжди неймовірні, відкриті, з якими обмінюєшся якимись історіями своєї країни, її культурою та особливостями. Природа на Канарах просто неймовірна, ми мали змогу побувати і на узбережжі океану, і в дюнах, і в горах.

Оскільки я вже була організатором курсу від BEST у Вінниці минулого літа і була учасником подібного курсу у Словенії, то мала певні очікування і, хочу сказати, що цей курс абсолютно їх виправдав і навіть перевершив!

Хочу подякувати організації BEST за чудову можливість подорожувати і стажуватися в Європі. А студентам порадити – подавайтеся на курси від BEST, адже вони дають безцінний досвід і багато нових друзів, до того ж українські студенти платять лише 11 євро (залежно від курсу) за всю поїздку. Єдине, що є затратним, це дорога. Але воно того варте!»



Переглядів: 2781
Поширень: 0

Останні новини