У Вінниці презентували станцію з переробки відходів

Вже в цю середу у навчальному корпусі № 2 Донецького національного університету імені Василя Стуса почне працювати станція глибокого сортування твердих побутових відходів «Ecohope».

Станція створена за ініціативи студентів біологічного факультету. Про це журналістам розповіли представники університету та ініціативної групи на прес-конференції.

У першу чергу, голова ГО «Наше Поділля», Юрій Степанець, який входить до ініціативної групи, наголосив, що станція не є пунктом прийому сміття. Перш за все, це станція глибокого сортування, тому варто приносити чисті та сухі побутові відходи, які вже безпосередньо на станції будуть перероблятись на наступні 20 фракцій:

ПЕТ зелена; ПЕТ прозора; ПЕТ синя; ПЕТ коричнева; ПЕТ біла (від молока) окремо кожна; Кришечки від пляшок; Миючі засоби (різні види збирають окремо); Поліетиленові пакети; Біле скло; Кольорове скло (окремо кожне);  Жесть; Алюміній; Пакети з пакетами (шуршик); Пластмаса; Паперові стаканчики (які потім передаватимуть у ВНТУ); Картон; Офісний папір А4; Чеки; Газети; Tetra Pack.

Як наголосила керівниця проекту «Ecohope», ініціатор створення станція, студентка біологічного факультету Марія Юзькова, відділити сухе сміття від вологого недостатньо. На станцію його варто принести лише після того, як його вимили і висушили. Тільки таким чином у підготовленому вигляді відходи йдуть у переробку.

Про заохочення долучитись до цієї загальної корисної справи розповів ректор Донецького національного університету імені Василя Стуса Роман Федорович Гринюк. Він зазначив, що отриману сировину на станції планують реалізувати переробним підприємствам. Відповідно, кошти, які будуть вилучені з цього, витратять на екологічні ініціативи студентів.

Також на прес-конференції було зазначено, що станція працюватиме не лише для студентів, але й для всіх екологічно свідомих вінничан. Це означає, що кожен може долучитися та принести посортовані чисті побутові відходи. Таким чином, у кожного з нас є можливість врятувати ці відходи від сміттєзвалища.

В.о. декана біологічного факультету Юлія Овчинникова наголосила, що, перш за все, ціль проекту «Ecohope» не лише приймати побутові відходи, але й навчити вінничан правильно готувати їх до сортування та сортувати. Тому на станції будуть працювати волонтери, які будуть розповідати вінничанам про те, як все ж таки правильно сортувати побутові відходи.

Побутові відходи можна приносити за адресою вулиця Академіка Янгеля, 4. Планується, що станція працюватиме з 9.00 до 17.00 раз на тиждень — у середу.



Переглядів: 5671
Поширень: 5

Останні новини