Бій під Семенівкою - 5 років по тому

Військовослужбовці військової частини 3028 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України у п’яту річницю бою під Семенівкою вшанували пам'ять загиблого побратима прапорщика Віктора Долінського. Він став першим військовослужбовцем частини, який загинув під час бойових дій на Сході України.

Заходи відбулись у самій військовій частині та в зоні проведення операції Об’єднаних сил, де наразі виконують завдання частина калинівських нацгвардійців.

У військовій частині відбувся мітинг-реквієм на знак вшанування загиблого побратима. Усі разом військовослужбовці вшанували пам’ять Віктора Долинського хвилиною мовчання та під мелодію із пісні «Степом, степом…» у виконанні військового оркестру поклали квіти до пам’ятного меморіалу.

В зоні проведення операції Об’єднаних сил нацгвардійці прийшли до пам’ятника загиблим учасникам АТО, який встановлений неподалік місця пам’ятного бою на околиці Слов’янська. Разом із представниками обласної й місцевої влади, волонтерами та місцевими мешканцями військові поклали квіти та помолились за загиблих. 

«Я згадую той день, як ми із Віктором під шквалом куль та вибухами гранат від гранатометів тримали визначений рубіж. І в одну мить час наче зупинився. Гучний гуркіт та дзвін осколків об броню – і побратим смертельно поранений. Вже 5-й рік, а усе наче зараз перед очима», - згадує лейтенант В’ячеслав Гивчук.

Нагадаємо, вранці, 5 травня 2014 року військовослужбовці військової частини 3028 з бійцями спецпідрозділу СБУ «Альфа» та десантниками Збройних сил на БТРах рушили в напрямку Слов’янська. Але в районі залізничного мосту біля Семенівки військові потрапили в засідку. У цьому бою загинуло троє українських військових, один з них прапорщик Віктор Долінський. Отримані травми виявилися несумісними із життя.

До 5 річниці бою під Семенівкою в Національній гвардії України відбулась презентація документального фільму «Семенівка. 5 травня», який описує хід збройного зіткнення українських силовиків із бойовиками. Його можна переглянути на You-Tube каналі Національної гвардії України та на офіційній сторінці у Facebook.

Віктор Долінський посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Він навіки зарахований у списки військової частини.



Переглядів: 3769
Поширень: 0

Останні новини