Юні вінничани "приміряли" професію поліцейського

10 травня,  в парку ім. Горького у м. Вінниці відбувся профорієнтаційний захід, організований працівниками обласного главку Нацполіції та Вінницьким міським центром зайнятості. В імпровізованому містечку усім охочим презентували різні поліцейські підрозділи, розповіли про основні завдання, які вони виконують, оснащення, техніку та проінформували про спеціалізовані вузи, які готують фахівців поліції.

На захід запросили  старшокласників, які невдовзі постануть перед вибором професії. 

Участь у проекті взяли учні 8-11 класів загальноосвітніх шкіл міста та  їх педагоги.

Для відвідувачів заходу підготували дев’ять цікавих локацій, які презентували роботу,   технічне оснащення, зброю, автотранспорт вибухотехніків, кінологів, криміналістів, спец призначенців.

Представники поліцейських професій розповіли присутнім про особливості, напрямки роботи служб та основні завдання,  які вони  виконують.

Бійці спецпідрозділів поліції  продемонстрували юним вінничанам  прийоми рукопашного бою та затримання працівниками поліції озброєних  злочинців на автотранспорті .

Інспектори-криміналісти  поділились з присутніми усіма таємницями своєї професії. Вони розповіли та показали відвідувачам, як правильно вилучати на місці злочину слідову  інформацію.

Особливе захоплення у гостей проекту викликав виступ кінологів зі службовою собакою, яка продемонструвала присутнім свої навики дресирування та пошук зниклих речей.

- Потреба у проведенні такого заходу викликана необхідністю допомогти учням у спрямуванні професійних інтересів на вибір свого подальшого дорослого життя -  зазначив начальник сектору організації відбору та тестування поліцейських УКЗ ГУНП Володимир Замура. – Ми намагаємось ближче познайомити молодь з професією  поліцейського,  з тими функціями  та завданнями, що вони виконують.



Переглядів: 3102
Поширень: 0

Останні новини