Майже 1800 товарів українського походження отримали з початку року преференції на ринки Євросоюзу

„Вінницькою митницею ДФС з початку 2019 року було видано 1774 сертифікатів EUR.1 на товари, що експортуються до країн  Європейського Союзу”, – говорить її очільник Валентин Калашніков та зауважує, – „Ця цифра перевищила минулорічний показник на 605 сертифікатів, що свідчить про зростання експортних операцій підприємств регіону”.

Посадовець додає, що з моменту підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, товари українського походження набагато активніше почали виходити на європейський ринок. Загалом, з 2014 року митницею видано вже 12 609 сертифікатів EUR.1. Найбільша їх кількість  оформлена до Польщі, Німеччини, Австрії, Нідерландів. Серед інших країн-партнерів: Бельгія, Румунія, Болгарія,Чеська Республіка.

Валентин Калашніков підкреслює: „Наразі статус уповноваженого (схваленого) експортера присвоєно 12 суб’єктам ЗЕД Вінниччини. Щодо товарів українського походження, то серед них вінницькі виробники найбільше експортують заморожені тушки та частини курчати, яблука свіжі, соєву олію, макуху”.

Принагідно посадовець зауважує, що сертифікат видається експортерам при ввезенні на митну територію країн ЄС, ЄАВТ та Чорногорії для підтвердження українського походження товарів при застосуванні преференційних ставок ввізного мита. Такий документ митниця видає безкоштовно та в найкоротші терміни, що не перевищують 8 робочих годин.

Попередньо за телефоном 66-96-32 Вінницької митниці ДФС можна отримати консультацію з приводу видачі сертифікатів форми EUR.1.



Переглядів: 2023
Поширень: 0

Останні новини