Вінничан запрошують на персональну виставку Федора Панчука "Народний мотив"

14 травня в Вінницькому обласному центрі народної творчості відкрилась персональна виставка заслуженого діяча мистецтв України, художника Федора Панчука.

Федір Панчук –  член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужений діяч мистецтв України, художник.

Народився 3 травня 1954 року в селі Пеньківка, Липовецького району на Вінниччині. Закінчив філологічний факультет Вінницького педагогічного інституту та факультет живопису Московського народного університету мистецтв.

Успішно працює в жанрі сучасного народного живопису, експерементуючи з кольором як в авангардних, так і в наївних полотнах. В ранній творчості йому притаманний поетичний символізм. Є чимало його картин в галереях і приватних колекціях-збірках Ватикану, США, Туреччини, Німеччини, Ізраїлю. Учасник понад сотні міжнародних, загальнодержавних, регіональних виставок, нагороджений золотою медаллю Московського оргкомітету за картину «Сіно везуть» (1982 р.). Його персональні імпрези у Франції (1990 р.), США (1993 р.), Німеччині (1994 р.), Туреччині (1995 р.) мали неабиякий успіх. А також свої роботи презентував на виставках у Києві: в Українському домі, галереї «Славутич», Будинку архітекторів, галереї Києво-Могилянської академії. Великий продвижник і пропагандист народного і образотворчого мистецтва Вінниччини, дослідник і мистецтвознавець.

Нову виставку, яку художник презентує нині, він назвав "Народний мотив". І глядачі розуміють – йдеться про постійний творчий експеримент, що руйнує стереотипи, відмовляючись від будь-яких догм і штампів. І зараз хотілось би процитувати самого художника: «Свій мистецький світ я створюю за рахунок власних живописних відкриттів і надбань. У такий спосіб закріплюється та вдосконалюється індивідуальний стиль... Полотно – це найточніше емоційне поле. Всі творіння, які з'являються на ньому в очах художника, постають цілком конкретними».

Виставка триватиме до 30 травня.



Переглядів: 4046
Поширень: 0

Останні новини