Паралімпійцю Олексію Денисюку за кошти обласного бюджету придбано пневматичний пістолет моделі STEYREVO-10

Сьогодні, 15 травня, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк вручив пневматичний пістолет моделі STEYREVO-10 бронзовому призеру Паралімпійських ігор, срібному та бронзовому призерові Чемпіонату Світу, неодноразовому переможцю  Кубків світу, Майстру спорту України міжнародного класу Олексію Денисюку. Зброю вартістю 58 000 гривень закуплено за кошти обласного бюджету, це дасть змогу якісніше підготуватись до параолімпійських ігор та гідно виступити на них.

Олександр Крученюк зазначив, що цей пневматичний пістолет зможе наблизити спортсмена до перемоги, зігравши свою роль у отриманні високого результату.

«Це найсучасніша модель. Пістолет має зовсім інший ствол, ніж мій старий. Суперники завжди дихають у спину, тож аби показувати гарні результати у спортивній стрільбі треба регулярно оновлювати зброю, адже вона має здатність «зношуватись». Наприкінці вересня на мене чекає Чемпіонат світу, і, я вважаю, новий пістолет допоможе мені у досягненні результатів», – наголосив, у свою чергу, Олексій Денисюк.

«Олексій запевнив нас усіх, що повернеться в олімпійський спорт», – підкреслив заступник голови облдержадміністрації. Він подякував спортсмену за високі досягнення в спорті та побажав нових спортивних перемог та досягнень.

Відповідаючи на запитання журналістів, спортсмен зазначив, що ввійшов у параолімпійський рух не з нуля, адже ще до того, як отримав травму, серйозно займався стрільбою.  Коли ж почав виступати під егідою «Інваспорту», за п’ять років не було жодних змагань, з яких би не привозив перемогу.

«Моя дитяча мрія – Олімпійські ігри. Якщо зорі зійдуться, я таки виступлю на Олімпійських іграх за загальною програмою», – запевнив паралімпієць.

Варто зазначити, що днями Олексій повернувся з  Ганновера (Німеччина), де здобув дві золотих, одну срібну та одну бронзову медаль  міжнародного турніру із кульової стрільби серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Спортсмен вже виборов ліцензію на участь у Паралімпійських іграх в Токіо – 2020.


Теги: Спорт


Переглядів: 2299
Поширень: 0

Останні новини