Вінницькі поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві подружжя фермерів

15 травня  вінницькі  оперативники управління карного розшуку затримали підозрюваного у вчиненні  розстрілу подружжя фермерів  у с. Шипинка Барського району. Про це сьогодні повідомив  т.в.о. начальника ГУНП у Вінницькій області Олександр Цимбалюк під час брифінгу.

Злочин стався близько 5 години ранку 9 травня. Подружжя місцевих фермерів  працівники місцевого сільгосппідприємства знайшли мертвими біля будинку з вогнепальними пораненнями в області голови.

За словами полковника поліції Олександра Цимбалюка,  над розкриттям гучного злочину були  задіяні фахівці слідчого управління, управління карного розшуку , поліцейські Барського відділення поліції та сусудніх Жмеринського та Шаргородського районів.

Камери нагляду на подвір’ї домогосподарства загиблих  зафіксували чоловіка, який з двох рушниць розстріляв подружжя.  Поліцейські працювали з місцевим населенням, збирали інформацію щодо осіб, схожих за одягом та прикметами, зображеними на відео. Була перевірена  велика кількість людей, автомобілів, які того дня вранці перебували в  районі вбивства. Відпрацювали  коло спілкування потерпілих та усі можливі версії, зупинившись на ключовій – вбивство з корисливих мотивів, адже в полі, за два кілометри від будинку загиблих поліцейськи знайшли сейф зі слідами злому , в якому знаходились кілька сотень доларів.  

На підставі зібраної інформації та оперативних заходів поліцейські встановили особу підозрюваного та затримали його на території однієї з областей.

В подальшому в лісопосадці  поліцейські вилучили дві мисливських рушниці – гладкоствольну та нарізну, з яких були здійснені смертельні постріли.

Крім того, в ході проведення обшуків  за місцем проживання підозрюваного та його родичів  вилучено речові докази, які свідчать про його причетність до вчинення подвійного вбивства. Також  вилучено близько 300 тисяч  гривень в національній та іноземній валюті. За попередньою інформацією, зловмисник  привласнив більше мільйона гривень з будинку фермерів.

29-річний затриманий – мешканець м. Бар,  працював охоронником ставка та підробляв вантажними перевезеннями.  Зокрема,  його наймали для транспортування яблук заготівельники сільгосппродукції. Через них він і дізнався про успішне фермерське господарство та вирішив вбити господарів та привласнити їхні кошти.

16 травня йому оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.187 КК України (розбій) та п.1,6 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство двох осіб з корисливих мотивів).  Слідством скеровано  до суду клопотання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Затриманому загрожує довічне ув’язнення.



Переглядів: 2953
Поширень: 1

Останні новини