Затверджено Порядок повернення авансових платежів (передоплати) і помилково та/або надміру сплачених сум митних платежів

До уваги суб’єктів ЗЕД!

Затверджено Порядок повернення авансових платежів (передоплати) і помилково та/або надміру сплачених сум митних платежів  з Єдиного казначейського рахунку 3734, відкритого на ім’я ДФС

Вінницька митниця ДФС повідомляє про набрання чинності наказу Міністерства фінансів України від 22.02.2019 № 80 «Про затвердження змін до Порядку повернення авансових платежів (передоплати) і помилково та/або надміру сплачених сум митних платежів» (далі – Порядок), зареєстрований у Міністерстві юстиції України 20 березня 2019 року за № 283/33254.

Вказаним наказом доповнено Порядок повернення авансових платежів (передоплати) і помилково та/або надміру сплачених сум митних платежів, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 18 липня 2017 № 643, розділом IV «Порядок повернення коштів авансових платежів (передоплати) з депозитного рахунку 3734, відкритого в Казначействі на ім’я ДФС».

Відповідно до зазначеного Порядку платник податків має право на повернення залишків коштів авансових платежів (передоплати) з депозитного рахунку 3734, відкритого в Казначействі на ім’я ДФС (далі - депозитний рахунок 3734 ДФС).

Для повернення коштів авансових платежів (передоплати) платник податків подає до ДФС заяву у письмовому вигляді довільної форми, підписану платником податків та головним бухгалтером (за наявності), або за допомогою засобів електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб.

Така заява може бути подана протягом 1095 днів з дня внесення авансових платежів (передоплати) на депозитний рахунок 3734 ДФС.

У заяві платник податків зазначає:

найменування та код за ЄДРПОУ, або прізвище, ім’я, по батькові та реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті); суму коштів до повернення; поточний рахунок платника податків в установі банку із зазначенням реквізитів.

Після реєстрації в ДФС заява платника податків про повернення залишків коштів авансових платежів (передоплати) передається на опрацювання до підрозділу ДФС для підготовки висновку.

Разом з цим, згідно з пунктом 12 розділу III Порядку перерахування до державного бюджету через органи Державної казначейської служби України митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 01.11.2017 № 898, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 23 листопада 2017 року за № 1429/31297, на запит платника податків, в тому числі шляхом надсилання електронного повідомлення (підприємства – до ДФС, громадянина – до митниці ДФС), орган доходів і зборів надає інформацію про рух коштів платника на депозитному рахунку відповідного органу. Адреси електронної пошти ДФС та митниць ДФС, на які направляються запити про рух коштів, розмішуються на офіційному веб-порталі ДФС.

Також інформуємо, що на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Податки, збори, платежі/Митні платежі» створено новий підрозділ «Справляння митних платежів через єдиний рахунок» для оперативного інформування підприємств з питань, пов’язаних із справлянням митних платежів через єдиний рахунок.



Переглядів: 2846
Поширень: 0

Останні новини