В вересні у Вінниці планують запустити новий завод по виробництву холодильного обладнання

Новий завод компанії «UBС Group» – «Green Cool» стане одним з найбільших в країні заводів з виробництва холодильного обладнання для світових пивних брендів та виробників прохолоджувальних напоїв. Наразі паралельно з активною підготовкою до офіційного відкриття та пусконалагоджувальними роботами, вже стартувало виробництво пробної партії продукції.

«Ми очікуємо на офіційне відкриття заводу «Green Cool» 7 вересня, після проведення VI  Міжнародного інвестиційного форуму. Ми маємо дуже великі очікування, тому що це перше підприємство, розміщене на території індустріального парку.  Мені дуже приємно, що всіх графіків реалізації даного проекту дотримано. На сьогодні тут працює вже 250 робітників і, відповідно до тих домовленостей та спільно підписаного Меморандуму, на цих площах на протязі року ще буде створено 1000 нових робочих місць. Реалізація даного проекту дасть надпотужний поштовх для розвитку відповідної території», - наголосив голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

Крім того, посадовець зазначив, що відповідно до підписаного Вінницькою обласною державною адміністрацією, Вінницькою міською радою та компанією HEAD  Меморандуму про порозуміння, на разі ведеться активна робота відносно розбудови інфраструктури земельної ділянки – підведення електроенергії, газу, води та каналізації – необхідної для розгортання будівництва, яке, як очікується, розпочнеться вже з початком наступного року на території індустріального парку.

За словами Валерія Коровія, ця частина мікрорайону міста Вінниці, де поряд розміщується компанія Barlinek, дасть можливість створити до 6000 нових робочих місць в галузі промислової індустрії, що має вкрай важливе значення, оскільки промислова індустрія дає можливість створити біля себе до 5 нових робочих місць в інших видах діяльності. «На сьогодні під час перемовин з інвесторами ми коригуємо нашу стратегію, оскільки в першу чергу ми орієнтуємось на залучення високотехнологічних компаній, які б давали можливість створювати високооплачувані робочі місця», - зауважив очільник ОДА.

Крім того, Валерій Коровій анонсував відкриття нової кафедри Вінницького національного технічного університету - «Галузеве машинобудування». «Сьогодні на заводі «Green Cool» ми мали змогу оглянути введену в дію високотехнологічну лабораторію, вартістю 1 млн. доларів, яка дозволяє моделювати кліматичні умови будь якої точки світу. Таке обладнання створює можливості для наукових досліджень та технологічних напрацювань, які б давали можливість впроваджувати сучасні інноваційні технології і ми будемо максимально сприяти розвитку цього напрямку», - зазначив посадовець.




Переглядів: 4957
Поширень: 5

Останні новини