Міський голова Сергій Моргунов прокоментував рішення Володимира Гройсмана про відставку

Сергій Моргунов подякував за реформи, розпочаті Урядом Гройсмана, а також повідомив, що підтримуватиме його рішення і надалі, оскільки Гройсман  є "компетентним та досвідченим лідером, який не боїться відповідальності". Про це Вінницькмй міський голова Сергій Моргунов повідомив 22 травня на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук.

"Цього тижня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман оголосив про відставку і сьогодні провів останнє засідання Уряду.

Ми з Володимиром Борисовичем пліч-о-пліч працювали з 2006 року, проводячи зміни в усіх без винятку сферах життя міста, щоб Вінниця стала такою як вона є – сучасною, комфортною, з розвиненою інфраструктурою і цікавою для інвесторів. І я точно можу сказати, що він – не та людина, яка «чіплятиметься» за посади. Він часто казав: я буду працювати там, де я буду ефективним і зможу давати якісний результат, але «крісла» мене не цікавлять.

Від самого початку, коли він перейшов працювати до Кабміну в 2014-му і потім усі ці п’ять років, будучи Головою Верховної Ради та Главою Уряду, - він просто «хворів» реформою децентралізації і місцевим самоврядуванням. Бо коли був міським головою Вінниці – як ніхто знав, що таке відповідати за місто та його розвиток з мізерними бюджетами. Він завжди підкреслював – не треба цієї «совкової» системи дотацій – тому дам, тому не дам, – потрібно її повністю змінити і дати громадам фінансові інструменти та повноваження розпоряджатись заробленими в міський бюджет коштами. І якраз для того, щоб це стало реальністю, він пішов працювати в Уряд після Революції Гідності.

Тому перш за все, я хочу подякувати Volodymyr Groysman саме за реформу фінансової децентралізації, яка дала нові імпульси та відкрила можливості розвиватись громадам по всій країні. Та за всі інші непрості, але важливі реформи, розпочаті Урядом. Підтримував і буду підтримувати його рішення! Бо він є досвідченим, компетентним лідером, який не боїться відповідальності. І чітко розуміє, що потрібно робити для того, щоб Україна була сильною та успішною європейською державою!

На фото – проспект Космонавтів, один з багатьох наочних результатів #децентралізація у Вінниці, який ми реалізували за підтримки  #УрядГройсмана",- повідомив Сергій Моргунов.




Переглядів: 6225
Поширень: 1

Останні новини