У Вінниці відзначають День Південного Бугу

За рішенням Басейнової ради Південного Бугу, день, присвячений головній водній артерії Вінниччини, який відзначався щорічно в третю суботу травня, надалі  буде святкуватися 22 травня. На Вінниччині День Південного Бугу відзначають сьогодні одинадцятий раз.

Перший заступник голови  облдержадміністрації Андрій Гижко зазначив: «Південний Буг це унікальна річка, води якої протікають винятково територією України, і яка, незважаючи на це, в Україні є другою за довжиною після Дніпра. Відзначаючи День Південного Бугу вінничани прагнуть привернути увагу до проблем, пов’язаних з використанням, охороною і відтворенням водних ресурсів річки, віддаючи їй належну шану». Посадовець підкреслив, що День Південного Бугу – це не тільки вшанування важливої ролі річки в житті людей, а й можливість переглянути своє ставлення до природи в цілому, взяти участь у заходах, що позитивно впливатимуть як на стан річки, так і на навколишнє природне середовище.

«Річка повинна використовуватись таким чином, щоб збереглась її придатність для майбутніх поколінь, адже Південний Буг – головне і найбільше джерело питної води для жителів області. Саме для розчистки річки в області закуплено два потужні земснаряди і ще один – придбаний Вінницькою міською радою. Тож ми  плануємо повноцінно приступити до розчистки річки Південний Буг, а найбільшу її притоку Десенку розчистили в минулому році. Наступним кроком  буде розчистка русла уверх по течії, зокрема, притоки Південного Бугу р. Вільшанки біля м. Хмільника»,- повідомив Андрій Гижко.

На великій сцені відбулось нагородження переможців обласного конкурсу дитячого малюнка «Вода для всіх – 2019». Дипломи та подарунки переможцям, яких визначали у трьох вікових категоріях, урочисто вручили  Андрій Гижко та Віталій Мокін.

Організатори свята підготували цілий ряд пізнавально-розважальних заходів, костюмовані ігри  та флешмоби на тему води та річки Південний Буг. На набережній Південного Бугу дитячі танцювальні та вокальні колективи міста Вінниці  демонстрували свою майстерність. Цікаву розважальну програму представили студія  організації свят «Аладін» та хімічна лабораторії ВДПУ ім. М.Коцюбинського. Найменшим учасникам свята дуже сподобались конкурси від АО « РУДЬ».

Причетність до даного свята дає можливість всім його учасникам зрозуміти, що вирішення еколого-економічних проблем басейну Південного Бугу необхідно здійснювати на якісно новому рівні відповідно до суттєвих змін характеру природокористування, концепції розвитку водного господарства, з урахуванням світового досвіду управління природними ресурсами.



Переглядів: 4830
Поширень: 1

Останні новини