Студенти з Європи вчаться проектувати сучасні площі та міські сквери на прикладі Вінниці

У рамках проекту «Прокидайся нео, ти в урбаністичному світі» до Вінниці по обмін досвідом приїхали 22 студенти з 12 країн, серед яких Греція, Іспанія, Угорщина, Німеччина. Освітній курс ініціювала організація BEST, до якої входить рада студентів технічних університетів Європи. Молодь вивчає архітектуру та особливості містобудування.

Яцек Геуборіс із Польщі здобуває професію інженера. Каже, участь у проекті – гарна нагода поповнити власні знання. «Хочу дізнатись більше нового, мені подобається, що тут є багато практичних занять. Це для мене розвиток і поштовх до чогось нового», -розповідає Яцек.

Всебічний розвиток студента, неформальна освіта, а ще знайомство з Україною — основні завдання проекту, каже його ініціаторка Ксенія Писаренко. «Ми даємо додаткові знання, які студенти не можуть отримати в Європі, знайомимо з Україною, показуємо найкращі її сторони».

Сербська студентка Юліана на цих освітніх курсах хоче почерпнути для себе нове бачення проектування сучасних площ та міських скверів. «У рамках цих курсів я буду працювати над власним проектом. Це гарна мотивація до нових звершень».

До речі, одне з завдань студентів: написати власний проект облаштування площі ім. Стуса.
У рамках проекту студенти Вінницького технічного університету відвідають подібні курси в країнах Європи.



Переглядів: 1904
Поширень: 0

Останні новини