Одинадцятикласники святкують останній дзвоник, а початкова школа підбиває підсумки першого року реформи

29 травня у всіх загальноосвітніх школах міста пролунали останні дзвоники. Для 1702 учнів 11-их класів він продзвенів востаннє. 3365 учнів 9-их класів будуть складати державну підсумкову атестацію і визначатись, чи продовжувати своє навчання у школі. А 5285 учнів отримали «Свідоцтва досягнень» про закінчення першого класу Нової української школи. 

Цей навчальний рік був важливим для учнів випускних класів, оскільки його результати мають суттєвий вплив на подальше життя дитини. Вінницька шкільна молодь гідно представляла місто на змаганнях різних рівнів, здобувала перемогу у Всеукраїнських предметних олімпіадах та конкурсах. Випускники складають ЗНО і готуються до випускних вечорів у школі. На згадку про навчання у школі усі випускники отримають подарунок – щоденник (записник, який часто дорослі використовують у своїй роботі).

Для першокласників і їхніх учителів цей рік теж був особливим. Вони першими розпочали навчальний процес в рамках ключової реформи Міністерства освіти і науки «Нова українська школа» (НУШ). Тому завершення учбового періоду стає початком аналізу першого навчального року, коли головною метою вчителів було створити школу, у якій прислухаються до думки дітей, вчать їх критично мислити, не боятись висловлюватись та бути відповідальними громадянами. 

«Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки і Уряду Володимира Гройсмана.  Ми створюємо нову школу, у якій приємно навчатися, а набуті знання вдало застосовувати у житті. По завершенню навчального року ми не отримали негативних відгуків від батьків про НУШ. Всі першокласники отримали «Свідоцтва досягнень», у яких за 57 напрямками вчитель визначив рівень сформованості загальнонавчальних навичок та предметних компетентностей за чотирирівневою системою.  Батьки першокласників за бажанням залишають свій письмовий коментар у свідоцтві», - каже директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко

Як зазначила Оксана Яценко за вимогами нової української школи для учнів 1-2 клас – це адаптаційно-ігровий цикл навчання, а 3-4 клас – основний. 




Переглядів: 3803
Поширень: 0

Останні новини