ТОП-представники Оracle Сorporation підтримали ініціативи ВНТУ із вивчення технологій Оracle Аpex

Із 24 по 26 травня 2019 р. до Вінниці завітали представники всесвітньовідомої ІТ-корпорації Oracle на чолі із старшим директором із розробки програмного забезпечення для підрозділу серверних технологій «Oracle America, Inc.», Джоелем Калманом (США).

До складу делегації також входили: Олександр Барбанеагра – старший клауд-консультант в Oracle (Румунія), Шакіб Рахман – менеджер із розробки програмного забезпечення в Oracle (США), Влад Уваров – менеджер із розробки програмного забезпечення для підрозділу серверних технологій в Oracle (США) та Олександр Каплун – представник Oracle в Україні.

24 травня 2019 р. топ-представники корпорації Oracle мали зустріч із вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим. Наступного дня вони взяли участь у традиційному для Вінниці «Велодні».

А вже 26 травня 2019 р. перед їх виступом на ІТ-конференції«HIGH LOAD UA» відбулась зустріч із ректором Вінницького національного технічного університету Володимиром Грабко.

Олексій Вихристюк (APEXREST) — перший ліворуч, далі — Євген Шемет (ВНТУ), Shakeeb Rahman (Oracle America, Inc.), Володимир Грабко (ВНТУ), Joel R. Kallman (Oracle America, Inc.), Влад Уваров (Oracle America, Inc.), Андрій Яровий (ВНТУ), Ольга Жлобницька (APEXREST), Микола Прадівляний (ВНТУ), Олександр Каплун (Oracle Ukraine)

У Києві знаходиться українське регіональне представництво корпорації Oracle. А от Вінниця зацікавила  топ-представників Oracle своєю активністю із впровадження нових технологій та зростанням клієнтів ІТ-продуктів Oracle за останній період.

Нагадаємо, що Oracle Corporation – американська ІТ-корпорація, найбільший у світі розробник програмного забезпечення для організацій, потужний постачальник серверного обладнання. У 2018 році корпорація Oracle за своїми прибутками стала третьою найбільшою компанією у світі, що займається розробкою програмного забезпечення. Також, Oracle Corporation займається ще і впровадженням ERP-, CRM- та SCM-систем. Останнім часом, корпорація Oracle є одним із лідерів із впровадження новітніх ІТ-технологій, зокрема, сервісів Cloud Computing, Blockchain, Machine Learning та Artificial Intelligence. Придбати продукти Oracle можна більш ніж в 150 країнах світу завдяки розгалуженій дистриб'юторській мережі. За приблизними підрахунками Oracle має майже 500 тис. клієнтів у 175 країнах світу. Уже декілька років поспіль засновник Oracle Ларрі Еллісон займає 3-ю сходинку найбагатших людей світу за версією Forbes, а також він входить до Ради директорів Tesla, Inc.

Штаб-квартира OracleAmerica, Inc. в Редвуд-Шорс , штат Каліфорнія

Важливою складовою стратегії розвитку Oracle Corporation є співпраця з академічним співтовариством в контексті впровадження навчальних програм Oracle для розвитку професійних навичок студентів та молодих фахівців, розширення доступу до можливостей сучасних цифрових технологій.

В даному контексті, 26травня 2019 року у Вінницькому національному технічному університеті (ВНТУ) відбулась зустріч керівництва вишу із старшим директором із розробки програмного забезпечення для підрозділу серверних технологій Oracle America, Inc., Джоелем Калманом (США).

Під час зустрічі були обговорені спільні позиції, що представляють інтерес для обох сторін.

Ректор ВНТУ Володимир Грабко, запевнив топ-представників корпорації Oracle, що у виші активно підтримуються ініціативи із впровадження новітніх ІТ-технологій, а також наявний значний потенціал активної та водночас креативної молоді, яка прагне до отримання сучасних знань та нових професійних навиків, що викликало інтерес представників Oracle.

Джоел Калман відзначив значну активність із впровадження технологій Oracle APEX ІТ-компаніями Вінницького регіону України, зокрема, офіційним представником Oracle у Вінниці – APEXREST (CEO – Олексій Вихристюк), що займається розробкою, впровадженням, супроводом бізнес-додатків та корпоративних ботів із використанням сучасних інформаційних технологій.

Доречно зазначити, що саме завдяки активній співпраці вишу, зокрема кафедри комп’ютерних наук, із APEXREST ця зустріч у ВНТУ стала реальністю.

Засновник APEXREST Олексій Вихристюк зазначив: «Ми вже багато років проявляємо активну позицію щодо використання технологій Oracle в Україні. Адже ми цей напрямок дуже активно просуваємо і нас помітили за кордоном. З нами зв’язалися ще у 2017 році і з того часу ми активно підтримуємо зв’язок. Цього року вони вирішили приїхати до нас в гості особисто. І ми організували першу конференцію, присвячену високонавантаженим технологіям «HIGH LOAD UA 2019», спікером якої буде Джоел Калман. Це велика честь, адже це людина, яка входить до ТОП-менеджерів Oracle, знає його засновника, це досить велика людина у компанії».

Варто зазначити, що Джоел Калман є автором декількох книг із технологій Oracle, включно з: «Expert One on One Oracle», «Beginning Oracle Programming», and «Mastering Oracle PL/SQL: Practical Solutions». Джоел Калман має ступінь бакалавра у галузі комп’ютерних та інформаційних наук інженерного коледжу державного університету Огайо, а із 1996 року – Senior Director, Software Development in Oracle APEX at Oracle America, Inc.

Також, Олексій Вихристюк відзначив перші успіхи активної співпраці із ВНТУ, зокрема, відкриття у 2018 році на базі кафедри комп’ютерних наук ВНТУ (зав. кафедри Андрій Яровий) спеціалізованого комп’ютерного класу, де уже впроваджуються в освітній процес факультативні курси із технологій Oracle APEX.

Отож, під час зустрічі у ВНТУ було відзначено поточні успіхи та значну перспективу подальшої співпраці, починаючи із місцевого рівня та розвиток подальших проектів регіонального та міжнародного рівнів. Інновації Oracle Corporation все більше інтегруватимуться у навчальний процес Вінницького національного технічного університету, зокрема його кафедри комп’ютерних наук. Потому є перспектива сертифікації молодих фахівців і їх працевлаштування в ІТ-компаніях, що співпрацюють з Oracle. Для молодих ІТ-фахівців це звичайно буде безцінний досвід, що відкриває чудові можливості працевлаштування та перспективи кар’єрного зростання.

А потім, того ж дня в хабі “Місто змістів” у Вінниці відбулась конференція «HIGH LOAD UA 2019», де запрошені представники ІТ-корпорацій Oracle та Microsoft провели високопрофесійні лекції та майстер-класи для зацікавлених представників ІТ-спільноти та науковців і студентів вишів.

Таким чином, дана подія є черговим підтвердженням як активного розвитку ІТ-індустрії в Україні та, зокрема, у Вінниці,так і високого професійного рівня вітчизняних ІТ-фахівців.



Переглядів: 3731
Поширень: 0

Останні новини