У Вінниці відбулась тренінг-програма для лікарів «Мистецтво лікування»

28 травня у Вінниці відбулась Всеукраїнська тренінг-програма для лікарів «Мистецтво лікування: післядипломний курс професійного вдосконалення». Наукову програму відвідало більше 600 лікарів міста та Вінницької області. Учасники тренінгу говорили лікування хвороб нирок, предіабет, ураження шкіри, атеросклероз, хвороби спини, артеріальна гіпертензія, подагра, ожиріння, депресії та ін.

Додатково до основного курсу лекцій, наукова програма передбачала ознайомлення учасників із факторами ризику розвитку хронічних захворювань та поширення знань про їх виявлення і своєчасної нейтралізації. 

«Медицина anti-aging не замінює традиційну медицину, а є виключним правом здорової людини, що піклується про збереження якості свого життя в майбутньому. В основі антиейджингу – раннє виявлення, попередження та корекція пов’язаних із віком захворювань (передусім серцево-судинних, онкологічних, дегенеративних захворювань опорно-рухового апарату, порушень імунної системи тощо). Мета антивікової медицини – продовжити тривалість здорового життя людини, а в разі виникнення певних змін – зберегти якість життя на максимально можливому рівні», - зазначив директор департаменту охорони здоров’я міської ради Володимир Шиш.

Доповіді здійснювались в режимі діалогу. Такий формат дозволив учасникам тренінгу не тільки отримати важливу інформацію від науковців, а й поспілкуватися з ними. Практична частина заходу проходила у вигляді безкоштовного кабінету вимірювання для всіх бажаючих.

Поза науковою програмою, кожен учасник мав можливість взяти участь у розіграші призів, відвідати кава-брейк, зробити фото та потрапити на сторінки журналу «Мистецтво Лікування».

Організували тренінг ВГО «Асоціація превентивної та антиейджинг медицини» та ГО «Академія розвитку медичної освіти» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова, Департаменту охорони здоров’я Вінницької обласної державної адміністрації та Департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради 

Мета організаторів – привернути увагу лікарів та громадськості в цілому до власного здоров’я, стимулювання вести здоровий спосіб життя, акцентувати увагу суспільства на важливості виявлення хвороб на початкових стадіях, запобігання їх розвитку та контролю вже наявних хвороб, а також поліпшення якості життя пацієнтів з хронічними захворюваннями. 

За останні чотири роки освітня програма «Мистецтво Лікування», охопила тисячі лікарів у 19 обласних центрах України. У 2018 році пройшло 17 тренінгів, які відвідали більше ніж 10 000 лікарів.  



Переглядів: 3183
Поширень: 0

Останні новини