На Вінниччині за минулу добу четверо дітей потрапили в ДТП

Дорожньо-транспортні пригоди стались в Літинському, Барському, Хмільницькому та Вінницькому  районах. З тілесними ушкодженнями до лікарень потрапили п’ятеро травмованих , серед них четверо дітей.

30 травня  близько 15.20 год. в с. Мар’янівка Барського району 45-річний водій автомобіля «ВАЗ 2109» не впорався з керуванням,  з’їхав з дороги та допустив зіткнення з деревом. Внаслідок автопригоди 12-річна пасажирка  легковика отримала тілесні ушкодження та  доставлена  в хірургічне  відділення районної  лікарні.

Близько 19.20 год. поблизу с. Дяківці Літинського району водійка автомобіля  «BMW», жителька Калинівського району, не впоралась з керуванням та з’їхала в кювет. У результаті автопригоди жінка та її  3-річна пасажирка  госпіталізовані до  лікарні.

У м. Хмільник на вулиці Пушкіна близько півдня 31-річна водійка автомобіля «PEUGEOT 301» скоїла  наїзд на неповнолітню, яка у невстановленому місці перебігала дорогу. Внаслідок наїзду 10-річна дівчинка госпіталізована до реанімаційного відділення районної лікарні.

Автопригода за участі  автомобіля «Fiat Doblo»  та неповнолітнього велосипедиста сталась близько 08.00 години в селі Лука – Мелешківська Вінницького району. За кермом іномарки  перебував 56-річний  місцевий житель. Рухаючись вулицею Тиврівське шосе, чоловік допустив наїзд на 15-річного велосипедиста, який рухався  в зустрічному  напрямку. Підліток отримав травми різного ступеню важкості та був  госпіталізований до дитячої обласної лікарні.

Транспортні засоби поміщені на арештмайданчик.  

За цими автопригодами слідством розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Шановні батьки! Аби для ваших дітей літо було безпечним, нагадайте їм елементарні правила поведінки на дорозі: переходити дорогу лише у встановленому місці на зелений сигнал світлофору, рухатись  виключно по тротуарах,  не гратися біля проїзної частини та не виходити раптово на дорогу. Нагадайте правила пересування на велосипедах, які забороняють дітям до 14-років виїжджати на проїзну частину. Переїжджати пішохідні переходи на двоколісних транспортних засобах заборонено. Велосипед необхідно вести в руках.  

Подбайте, щоб  ваша дитина була помітною на дорозі у темний час доби – розмістіть на одязі світлоповертаючі елементи.

Шановні водії! Пам’ятайте, під час канікул на вулицях міста збільшилась кількість дітей! Будьте уважними, під’їжджаючи до нерегульованих пішохідних переходів, зменште швидкість, рухаючись у житлових зонах, особливо біля дитячих майданчиків, адже діти будь-якої миті можуть з’явитися на дорозі.



Переглядів: 3578
Поширень: 0

Останні новини