Оновлений офіс громади відкрився у Сокиринецькій сільській ОТГ

На запрошення Сокиринецької сільської ради представники Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування , діяльність якого підтримується Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України,  відвідали Сокиринецьку ОТГ з нагоди урочистого  свята. Оновлений офіс громади відкрився у с. Хижинці, одному з населених пунктів, що входять до складу ОТГ.

Сокиринецька громада  створена у 2016 році  і включає  населені пункти  - Хижинці, Парпурівці, Майдан Чапельський з населенням 4 тис осіб. Управління громадою здійснювалось із с.Сокиринці, де розмістилась сільська рада ОТГ у невеликому приміщенні. Із 2017 року  Сокиринецька  громада розпочала оновлення  будівлі  сільського клубу  в с. Хижинці з метою розмістити  в ньому офіс  ОТГ. Адже за словами  місцевих мешканців, до офісу громади в с. Хижинці буде набагато зручніше дістатись  жінкам з дітьми, стареньким  та жителям сусідніх сіл з огляду на транспортну логістику.  Тож  громада взялася за  відбудову  та  профінансувала  оновлення приміщень на суму близько 6 млн грн, це  кошти інфраструктурної субвенції та  місцевого бюджету.  На площі 300 м кв  розміщені всі структурні підрозділи сільської ради -  два кабінети  виділено  для відділу освіти – це окремий підрозділ громади, а також у оновленому офісі буде здійснюватись прийом громадян з питань пенсій та зайнятості на спеціально облаштованих робочих місцях.  Громада зберегла актову залу для занять творчих колективів громади, а також виділила кімнату для вирішення організаційних питань  місцевої футбольної команди.

На велелюдний захід урочистого відкриття офісу сільської ради Сокиринецької ОТГ зібрались мешканці навколишніх сіл,  запрошені поважні гості, творчі колективи.

Лариса Мельничук – голова  Сокиринецької сільської ОТГ привітала жителів  та розповіла про здобутки і найближчі плани громади. За словами керівниці ОТГ, у громаді  функціонують заклади освіти,  амбулаторія сімейної медицини, відновлюється інфраструктура – дороги, вуличне освітлення, спортивні та відпочинкові зони, розпочато будівництво водогону.

«З початком децентралізації ми в найкоротші терміни створили громади. Разом з тим,  взяли на себе і велику відповідальність за життя наших мешканців. На сьогодні -  маємо результат: завершуємо  освітлення усіх населених пунктів,  створено опорний освітній  заклад – Хижинецький ліцей, що має філію, розвиваються  і поповнюються новим обладнанням усі дошкільні та загальноосвітні заклади. Ми зберегли мережу ФАПів та виділяємо кошти на оновлення цих закладів. Це суттєва допомога держави і  подяка  усім жителям громади за підтримку. Вдячність і  «опозиції», що не дає розслаблятись, але тільки в нашій спільній  щоденній роботі ми маємо результат і будемо продовжувати працювати  на розвиток нашої ОТГ»,- зазначила Лариса Мельничук під  час привітання.

Сокиринецька  сільська рада  організувала екскурсію коридорами нового приміщення та привітала гостей  виступами художніх дитячих та  аматорських колективів  ОТГ.

«Я народилась і виросла у  нашій громаді і спостерігаю за всіма змінами, які вібуваються  у кращу сторону. Проводяться ремонти, школа – чудова, село змінюється – і дороги, і вулиці. У нас є  творчий колектив української пісні «Надія»,  відтепер маємо новий актовий зал, де будемо  проводити репетиції  та виступи. Дякуємо голові ОТГ, вона за людей і ми всі - за розвиток  села», - повідомила Людмила Куйбишева, мешканка  Сокиринецької ОТГ, учасниця творчого колективу громади.

Варто зазначити, що на святі було багато молоді, яка  здобуває освіту в обласному центрі, планує навчання  у вищих  освітніх закладах і, за словами мешканців, не тяжіє до виїзду за кордон чи у великі міста. Молоде покоління  Сокиринецької ОТГ планує жити  і реалізуватись  на рідній оновленій землі.



Переглядів: 4025
Поширень: 0

Останні новини