У вівторок у Вінниці стартує ІІІ Міжнародоний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist 2019»

26 художників з різних міст України, а також Польщі, Грузії, Таджикистану, Киргизстану та Китаю змагатимуться за звання «Кращого художника» під час ІІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2019», який розпочинається 4 червня і триватиме до 15 червня 2019 року у Вінниці. Упродовж 10 днів вони відтворюватимуть на своїх полотнах наймальовничіші куточки української «золотої провінції» – Вінниці та Поділля, проводитимуть майстер-класи, влаштовуватимуть персональні виставки та творчі зустрічі. З творчими візитами відвідають Житомир, Бар, Бушу та Тульчин, де у розпал оперного фестивалю зафіксують у фарбах грандіозну оперну імпрезу, яка просто неба подарує усім глядачам незабутні емоції та враження.

«Перетворимо Вінниччину на мистецький рай, де ім'я «Художник» звучить гордо і поважно, – закликає ідейний натхненник пленеру, народний художник України Володимир Козюк. – Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist», який проходить вже третій рік поспіль, є унікальним проектом, який не має аналогів в Україні та світі. Адже він має на меті формування культурного іміджу України як європейської держави шляхом розвитку культурних взаємовідносин та презентацій кращих зразків художнього мистецтва в Україні та світі. Цього року на конкурс ми отримали 617 заявок, за результатами журі до півфіналу потрапило 45, а в фінал пройшло 30, щоправда в силу різних причин до Вінниці приїхали 26 художників».

Протягом пленеру учасники конкурсу мають написати щонайменше по чотири роботи кожен. Їхні твори оцінюватиме журі, до складу якого входять провідні українські та світові художники, мистецтвознавці, представники організаторів та партнерів пленеру. Підсумки пленеру будуть оголошені на церемонії нагородження учасників під час фінальної виставки, яка відбудеться 14 червня. Переможці отримають спеціальну відзнаку «Кращий художник/The best artist», виготовлену з коштовних металів.

За умовами конкурсу, художники обов’язково мають передати дві обрані оргкомітетом роботи з авторськими правами на них, які підуть у фонд проекту «Кращий художник/The best artist». Одна з них увійде до експозиції майбутнього музею історії Вінниці, іншу подарують меценатам проекту.

Проект «Кращий художник/The best artist 2019», давно вийшов за рамки звичайного конкурсу серед художників, яких об'єднує бажання продемонструвати свій хист, талант та вміння у боротьбі за перемогу. Тому цього року, окрім традиційного нагородження переможців відзнаками «Кращий художник», вперше відбудеться вручення спеціальної нагороди пленеру – почесного ордену «За розвиток мистецтва». Його отримають меценати та діячі культури, які несуть українське мистецтво у світ і забезпечують взаємозв'язок міжнародної творчої спільноти з української культурою.

Уперше вінничани та гості міста зможуть побачити написані роботи на День міста, який традиційно відзначається у першу суботу вересня.

Нагадуємо, метою пленеру є формування іміджу м. Вінниці як європейського міста, популяризація України в світі, розвиток культурного потенціалу, презентація кращих зразків художнього мистецтва, підтримка та заохочення до творчості художників України та інших держав. Досягнення мети пленеру передбачає реалізацію низки завдань: забезпечити обмін досвідом між художниками різних міст та країн; організувати вернісаж творчих робіт; сформувати колекцію мистецьких творів за тематикою «Живописна Вінниця та її околиці» для експозиції в музеї історії Вінниці; вплинути на формування естетичних смаків мешканців міста на зразках кращих творів образотворчого мистецтва; забезпечити взаємозв’язок міжнародної творчої спільноти через мистецтво.

I номінація – Валерій Шматько (Харків); II номінація – Злата Шишман (Ізмаїл); III номінація – Олеся Рибченко (Київ);

У номінації «The best artist»:

I номінація – Жанібек Суйунбеков (Киргизька Республіка); II номінація – Закир Сабіров (Таджикистан);

Лауреатом премії імені Валерія Гегамяна став - Антон Ковач.


Теги: художники

Переглядів: 3542
Поширень: 3

Останні новини