Вінницькі оперативники затримали шахраїв, які ошукали підприємців більш ніж на 1,6 млн.грн.

25 липня працівники управління карного розшуку ГУНП Вінниччині спільно зі слідчими Лівобережного відділення поліції затримали двох зловмисників, підозрюваних у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах. За підробленими документами зловмисники отримали на одному з вінницьких приватних підприємств, яке займається продажем гербіцидів, продукції на 1 млн. 600 тис.

4 квітня цього року до поліції звернулись представники одного з вінницьких приватних підприємств з заявою про вчинення відносно них шахрайських дій. За словами заявників, за оголошеннями у мережі Інтернет, вони знайшли перевізника, який мав доставити хімічні засоби захисту рослин на Черкащину. Після того, як вантажівка з товаром виїхали за межі підприємства, зв’язок з водієм втратився, і вантаж у пункт призначення не був доставлений. Як з’ясувалось, документи на послуги перевезення виявились підробленими.          

Як розповів т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Олександр Цимбалюк, поліцейські вжили усіх необхідних пошукових заходів, направлених на встановлення місцезнаходження водія та вантажного автомобіля «MAN». Правопорушників за місцем проживання оперативники карного розшуку затримали  у одному з сіл Черкаської області. Ними виявились 34 та 41-річні місцеві жителі. Один з них раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок. У них та їхніх односельців на територіях господарств поліцейські вилучили частину викрадених гербіцидів. Решту вони продали. Вантажний автомобіль після вчинення злочину зловмисники розібрали та продали на запчастини.

Слідчими Лівобережного відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 190 КК України (шахрайство). Наразі вирішується питання про оголошення підозри правопорушниками. За такий злочин підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.    



Переглядів: 2228
Поширень: 0

Останні новини