Триває будівництво нового корпусу кардіоцентру

Це найбільше за масштабами будівництво медичних закладів у місті - 17 тисяч квадратних метрів приміщень. Регіональний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології буде розрахований на 138 ліжок, 6 з них - реанімаційні. Кваліфіковану допомогу у сучасних умовах тут зможуть отримувати не лише мешканці Вінницької області, а і всієї України. Про це на своїй офіційній сторінці у мережі фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Будівництво розпочалось влітку минулого року. На фото видно, що будівельні роботи уже «вийшли з землі». Перенесені комунікації. Зроблено фундамент. Зараз триває влаштування монолітних залізобетонних конструкцій будівлі.

Кардіоцентр матиме 7-поверхову лікувальну частину та 2-поверхову консультативно-адміністративну частину. Також зводяться допоміжні споруди: киснева станція, господарський корпус, трансформаторна станція для основного енергопостачання та дизельна – для аварійного живлення.

Окрім робіт на території будівельного майданчика, розпочато облаштування інфраструктури, зокрема, зливової каналізації та мереж теплопостачання. 
У цей проект інвестується понад 30 млн доларів. І основний внесок – 90% належить Світовому банку, решта – міський та обласний бюджет.

У 2020 році матимемо сучасний європейський регіональний центр серцево-судинної патології. Після оснащення новим обладнанням, кардіоцентр зможе розширити спектр послуг та покращити якість медичної допомоги пацієнтам. А це наша головна мета", - написав С.Моргунов.




Переглядів: 3445
Поширень: 0

Останні новини