Для вінницької малечі влаштували "Ярмарок професій"

Вінницькі кінологи, флористи, пожежники, перукарі та актори лялькового театру – рекламували свою справу вихованцям пришкільних таборів.

Профорієнтаційне свято «Подорож у світ професій» влаштували у Центральному парку біля фонтану. Його організували спеціалісти вінницького та обласного центру зайнятості. На ярмарок професій запросили кілька сотень відпочиваючих у пришкільних таборах міста дітлахів.

Малеча створювала композиції із квітів, допомагали поліцейській вівчарці шукати ніби-то втрачений сандалик, запускали в роботу дефібрилятор у кареті швидкої допомоги та вчились говорити мовою жестів.

«Для того, щоб наша малеча в майбутньому не була клієнтами центру зайнятості, вони мають з самого дитинства знайомитись із професіями. В нашому суспільстві, чомусь, втрачена можливість для багатьох дітей мріяти і обирати професію своєї мрії. Тут представлено 20 роботодавців. Вони розуміють, що ці дітки колись прийдуть до них працювати», - розповідає директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Кожному учаснику свята дали можливість спробувати будь-яку представлену професію на собі.

«Нам показали як робити зачіски, ремонт, захищати свої права в суді, надавати першу медичну допомогу постраждалому, який впав з дерева, сервірувати красиво стіл для гостей. Багато-багато нам професій показали сьогодні. Я ще не визначилась ким хочу бути», - ділиться враженнями учасниця «ярмарку професій» Єлизавета.

А от хлопчикам більше припала до душі вибухівка та зброя, яку демонстрували поліцейські.

«Я дізнався багато, наприклад, про міни й ці штуки, це «пелюстки» називаються. А я тримав в руках гранату. А я сфотографувався із вогнеметом», - наперебій розповідають майбутні захисники Вітчизни.

Під час інтерактивного профорієнтаційного заходу для малечі, свою «справу життя» продемонстрували 10 організацій та установ, а також долучились і студенти училищ сфери послуг.



Переглядів: 2025
Поширень: 0

Останні новини