У Вінниці відомі художники посягнуть на національний рекорд зі спільного написання однієї картини

13 червня на Фонтанній площі біля Універмагу вперше в Україні п’ятнадцять відомих художників з шести країн світу разом з п’ятнадцятьма вихованцями Вінницької художної школи разом намалюють картину «Енергія добра». Робота буде продана з аукціону, кошти з якого підуть на закупку матеріалів для Вінницької художньої школи.

Перед цим, з початку нового навчального року, картина буде презентована у п’ятнадцяти навчальних закладах міста Вінниці як заохочення до благодійного збору коштів на потреби дітей, які навчаються у цих закладів, але не мають можливість придбати якісне шкільне приладдя, зокрема для малювання. Автором ідеї є координатор проекту «Кращий художник/The best artist 2019», «Міс Вінниця 2019» Марина Сотник. За її словами, встановлення рекорду має подвійну мету – поєднати спільною роботою професійних художників і початківців, а  головне – подбати про дітей із малозабезпечених родин, які не можуть дозволити собі купувати дорогі матеріали для уроків малювання.

«Важливою складовою проекту «Кращий художник/The best artist 2019» є благодійність. Торік зібрані кошти від квитків на наші заходи були спрямовані на  підтримку Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», – говорить Марина Сотник. – Протягом цього року було проведено ряд благодійних заходів спрямованих як на розвиток творчого потенціалу, так і на підтримку творчих особистостей. Можливо, ми їх не афішуємо, не розповідаємо пресі. Але жодна творча дитина, чиї батьки чи викладачі звернулися до нашої організації, не залишилася поза увагою, бо високе мистецтво має підтягувати за собою мале, вирощувати талановиту зміну, готуючи «ґрунт».

Встановлення рекорду з масштабного спільного написання однієї картини заради благодійності відбувається в рамках ІІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2019», який наразі триває у Вінниці за участі 26 художників з різних країн світу.



Переглядів: 4392
Поширень: 0

Останні новини