Системний підхід уряду Гройсмана до оновлення українських доріг дасть результат – Володимир Кістіон

Сьогодні під час засідання Уряду профільний віце-прем‘єр міністр Володимир Кістіон розповів, чому найближчим часом в Україні будуть дороги, які відповідають європейським стандартам.

Перш за все віце-прем‘єр нагадав, як три роки назад розпочиналась робота щодо розбудови автошляхів в Україні.

«Пам‘ятаю квітень 2016 року, коли ми провели першу нараду,  коли зібрали дорожників, то мало хто навіть з профільних фахівців вірив, що в Україні будуть системно ремонтуватися дороги. Це факт.

Востаннє в Україні дороги ремонтувалися на початку 1980 року. За виключенням,  можливо дороги під Євро 2012 та дороги Київ-Одеса», - зазначив Володимир Кістіон.

Посадовець пояснив, в чому полягає необхідність проведення ямкового ремонту і пообіцяв, що  його об‘єми будуть скорочуватись.

«Чи подобається нам виконувати роботи ямкового ремонту? Однозначно, ні. Це вимушена міра, адже ми повинні забезпечити безпечний проїзд. Та в Україні нараховується більше 170 державних доріг, і відремонтувати одночасно ті дороги, які не ремонтувались з початку 1980 року – просто неможливо.

Тому ямковий ремонт - це вимушена міра, але його обсяги будуть скорочуватись», - зазначив Кістіон.

Насамкінець посадовець назвав три важливі кроки, зроблені Урядом Гройсмана, які дали можливість системно розбудовувати галузь та оновлювати дороги.

«Та я абсолютно переконаний,  що в Україні будуть якісні добрі, європейські стандарні дороги. Чому? Тому що ми підійшли до вирішення цього питання системно і правильно.

По-перше, ми прийняли закон «Про дорожний фонд». Це закон, який  досить чітко визначає джерела наповнення і напрямки використання. Тобто ми можемо планувати перспективу відновлення українських доріг.

Друге, Урядом із залученням наших закордонних фахівців, міністерства було розроблено та ухвалено «Транспортну стратегію» -  системний документ, який дає відповіді, як  в перспективі повинні взаємодіяти всі види транспортів в нашій державі.

Третє, Укравтодор підготував відповідну короткострокову програму відновлення українських доріг.  Вона дає системний підхід і можливість працювати на крок вперед. Тобто одночасно займатися виконанням робіт в поточному часі,  і паралельно займатися розробкою проектної документації, тобто закладати фундамент перспективного відновлення українськиї доріг.

Це ті кроки, які  обов‘язково дадуть позитив, які дадуть Україні нормальні дороги.

Відносно вашого доручення щодо термінової  розробки програми відновлення державних доріг місцевого значення, яка дасть можливість в короткий термін покращити ситуацію, то це однозначно так.

Я впевнений, що до ресурса, який буде виділятися під цю програму з державного бюджету можна буде «підтягнути» кошти місцевих бюджетів. Консолідувавши відповідні ресурси можна в максимально короткий термін вирішити питання»,  - зазначив Володимир Кістіон.




Переглядів: 3242
Поширень: 0

Останні новини