Лілія Гриневич розповіла, що підготували реформу оплати праці педагогів

Під час візиту на Вінниччину Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла про підвищення зарплати вихователям, молодим вчителям та майстрам професійно-технічних закладів. До 2023 року їхня заробітна плата має вийти на рівень чотирьох прожиткових мінімумів.

«Ми коли входили в освітню реформу, то підняли досить суттєво заробітну плату вчителям. В 2017 на 50%, у 2018 на 25% і цього року ще на 9-10%. Але заробітна плата була раніше настільки низька, що  уже навіть це підняття потребує поступального руху. Ми розробили план цього руху.  Ми цю проблему усвідомлюємо і знаємо, як її вирішити. Потрібно відходити від єдиної тарифної сітки, яка породжує величезну різницю в оплаті праці між молодими і досвідченими вчителями, між дошкільниками, майстрами. Я представила її Прем‘єр-міністру Володимиру Гройсману, і він готовий підтримати освіту. Однак ця новація може йти тільки разом з новим бюджетом. Тому, на превеликий жаль, через дочасні вибори впровадження цього підвищення зарплат під загрозою. Теперішні Парламентські вибори надзвичайно важливі для освітньої сфери. Там мають бути фахові люди, які знають свою роботу, а також мають політичну волю продовжувати освітні реформи», - зазначила Лілія Гриневич.

Для підвищення заробітної плати педагогам на наступний рік потрібно додаткові 25 млрд грн. Але загалом для впровадження змін потрібно буде більше інвестицій, які зростатимуть поетапно до 2023 року.



Переглядів: 3353
Поширень: 0

Останні новини