На Юності почалося облаштування антикишень на нерегульованих пішохідних переходах

Розпочалось облаштування антикишень на нерегульованих пішохідних переходах на проспекті Юності ("антикишеня" - розширення тротуару в місті переходу, або перехрестя).

Про це своїй сторінці у Фейсбуці написав радник міського голови Віктор Перлов. 

"Таким чином тротуар виступатиме на проїжджу частину замість крайніх правих смуг, які використовуються виключно для паркування, що сприятиме підвищенню безпеки дорожнього руху.

Чому це важливо і корисно для вулиці:

впорядкування ширини смуг руху забезпечить зниження швидкості руху транспортного потоку на ділянках поблизу переходів; антикишеня конструктивно унеможливить паркування на переході; припарковані поблизу автомобілі не перекриватимуть оглядовість; майже вдвічі зменшиться час перебування пішохода на проїжджій частині (а отже час існування небезпеки).

На черзі пішохідні переходи в районі буд. 4 та буд. 51 по пр-ту Юності, які наразі також є ділянками з підвищеною аварійністю.

Вінниця вчергове доводить, що значні результати підвищення безпеки дорожнього руху можуть досягатись недорогими, але ефективними проектами - головне гарна аналітика, використання вдалого світового досвіду, а також креативність і сміливість рішень.

P.S. По ділянці на фото є додатковий бонус - буде розведено конфлікт велосипедистів і пішоходів, оскільки раніше пішоходи чекали виходу до переходу на велодоріжці. P.P.S. На переході в районі Магігранду будуть встановлені ще й острівці безпеки", - пише Перлов




Переглядів: 3610
Поширень: 5

Останні новини