Вінничани заборгували "Вінницяміськтеплоенерго" 108 мільйонів гривень

Червень вже підходить до завершення, втім, не всі споживачі розрахувалися з КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» ще за попередній місяць. Рівень розрахунку населення за послуги, спожиті в травні, - 84%.

Всього станом на 24 червня населення боргує 108 мільйонів гривень. Варто зауважити, що левова частка цієї суми – це борги за попередні періоди. КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» постійно працює в напрямку стягнення заборгованості з неплатників. Спочатку роз’яснювальні роботи з боржниками проводять ревізори-контролери зі служби збуту, здійснюючи поквартирно обходи з попередженнями щодо необхідності сплатити борг і з’ясовують причини, чому нарахування не сплачують вчасно.

Якщо в споживачів виникає велика заборгованість, підприємство йде назустріч, пропонуючи реструктурувати цей борг, сплачуючи його частинами протягом визначеного періоду. Головна умова – сплатити одразу 30% від усієї суми боргу однією частиною. Якщо споживач нехтує такою пропозицією, не сплачує рахунки і накопичує далі борг, - за справу береться юридично-договірна служба підприємства і далі підприємство працює в судовому порядку.

Загалом боржник може потрапити під низку санкцій відповідно до чинного законодавства: штрафи, пеня, судовий і виконавчий збори, неможливість отримати субсидію, заборона на виїзд за кордон та арешт майна, відключення будинків від послуги за борги, внесення до єдиного реєстру боржників.

Тому закликаємо всіх бути відповідальними, не накопичувати борги і сплачувати все відповідно до законодавства, до 20 числа щомісяця.



Переглядів: 1665
Поширень: 0

Останні новини