На Вінниччині відкрили ще одну місцеву пожежну команду

У Гайсинському районі відкрили вже третю за рахунком місцеву пожежну команду. Відтепер на варті безпеки чатуватимуть вогнеборці в селі Гранів.

Ця подія стала результатом реалізації реформи ДСНС, що відбувається в рамках процесу децентралізації влади. Одним із напрямків якої є, власне, створення в регіонах підрозділів місцевої пожежної охорони.  На Вінниччині наразі знаходяться на бойовому чергуванні 26 МПК, 6 з яких відкрито за останні два роки.

Ініціатором створення підрозділу МПК у Гранові став сільський голова Віктор Боднюк, який чотири роки очолює сільську громаду. Проте, безпекою своїх громадян переймався вже давно. Тому навесні цього року разом із однодумцями вирішив створити свою, Гранівську пожежну команду. За три місяці старе приміщення сільської котельні вдалося переробити в пожежне депо, в якому є кімната зв’язку, відпочинку та санвузол. Пожежну команду розмістили у центрі населеного пункту. Допомогти з фінансуванням ремонтно-будівельних робіт в приміщенні депо, в придбанні бойового та літнього форменого одягу зголосилися небайдужі місцеві підприємці, які на новостворений підрозділ зібрали понад 200 тисяч гривень. За словами сільського голови будували та ремонтували майже всім селом. Останні, неабияк завдячують сільському голові, адже він постійно переймається соціальними питаннями. У новоствореній місцевій пожежній команді нестимуть службу четверо місцевих жителів, які відпер мають й офіційне працевлаштування.

«Місцеві пожежні команди є необхідними задля підтримання безпеки у віддалених населених пунктах, щоб люди в селах могли вчасно отримати послуги рятувальників, врятуватись від надзвичайних ситуацій та вберегти власне майно. Це дозволить максимально скоротити час прибуття підрозділу на місце виникнення пожежі»,- сказав керівник ГУ ДСНС України у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук. Також Головний рятувальник області передав новоствореній пожежній команді спецавтомобіль із усім необхідним пожежно-технічним обладнанням.



Переглядів: 3750
Поширень: 1

Останні новини