Рейтинг довіри до Гройсмана у Вінниці – 70 %, а його партія «Українська стратегія Гройсмана» має друге місце серед уподобань жителів області

Вінницький політолог і голова ГО «Центр регіональної ініціативи та розвитку»  Руслан Штогрин 4 липня презентував регіональним медіа результати проведеного соціологічного дослідження щодо електоральних настроїв мешканців Вінницької області напередодні виборів до Верховної Ради України. Друге місце по області займає партія «Українська стратегія Гройсмана». І рейтинг цієї політичної сили зростає. А у самій Вінниці особистий рейтинг нашого земляка Володимира Гройсмана становить 70%.

Під час проведення дослідження команда Руслана Штогрина протягом двох місяців опитали майже 8,5 тисяч осіб. Зокрема, запитували, кого виборці Вінниччини готові підтримати на найближчих виборах до Парламенту.  11,2% жителів регіону готові віддати свої голоси за «Українську стратегію Гройсмана». Перше місце – у партії «Слуга народа»  з результатом 38%.

«Цікаво, що по рейтингах партія «Слуга народу» не корелюється з рейтингом Володимира Зеленського. Вони «відвели» Президента від партії. Рейтинг «Слуги народу» поступово падає, зараз він становить 38%. На другому місці у нас в регіоні «Українська стратегія Гройсмана». Вони проводять дуже сильну кампанію і забирають частину того рейтингу, яка була у влади на минулих президентських виборах. У них тенденція йде до росту. В даному випадку - 11,2% в цілому по області, і, думаю, якщо не буде негативних роликів – вони прийдуть до ще більшого зростання. «Європейська Солідарність» має третє місце», - розповів  голова ГО «Центр регіональної ініціативи та розвитку» Руслан Штогрин.

Вищий за обласний рейтинг політичної партії Володимира Гройсмана у самій Вінниці – 15,1%. Також кандидати по мажоритарних округах, які мають підтримку «Української стратегії Гройсмана», займають перші місця. Це Леонід Марцинковський, який йде як самовисуванець по округу №12, та Володимир Кістіон по округу №11.

«Що стосується самого міста Вінниці, то тут партія Володимира Гройсмана теж займає друге місце. А от рейтинг самого Гройсмана в обласному центрі – на рівні 70%. Варто відзначити, що у місті рейтинг «Слуги народу» дещо менше, ніж по області», - додав Штогрин. Він складає 36%.

За словами Руслана Штогрина, в рамках дослідження вони побачили, що за останній місяць після президентських виборів серед людей почали змінюватись настрої щодо очікувань змін на краще. В це стали вірити більше громадян.

«Якщо 2,5 місяці тому близько 70% респондентів в регіоні зазначали, що Україна рухається не туди, то зараз 64,9% людей говорять, що ми йдемо в правильному напрямку. Люди стали думати, що вони живуть у правильній країні, яка рухається в правильному напрямку. Вони вірять, що упродовж наступних п’яти років життя в країні зміниться на краще. І його змінить новий Президент», - каже Руслан Штогрин.

В той же час проблеми у людей не змінилися. Їх так само, як і раніше, хвилюють війна на Сході, тарифи та зростання цін.  В той же час 19% виборці вважають нормальним, що кандидати в депутати допомагають їм матеріально.




Переглядів: 12867
Поширень: 12

Останні новини