Леонід Марцинковський утримує лідируючі позиції по 12-му окрузі – політолог

За результати соціологічних опитувань, у виборчому окрузі №12, що охоплює частину Вінниці та Вінницького району, лідирує Леонід Марцинковський. Про це, презентуючи результати дослідження електоральної ситуації на Вінниччині, сказав координатор ГО «Передові правові ініціативи», політолог Руслан Штогрин.

Це при тому, що за кількістю зареєстрованих кандидатів у депутати округ займає «почесне» друге місце у Вінницькій області – тут за довіру виборців змагаються аж 16 претендентів. Переважна більшість з них висунуті політичними партіями, що вкладають у вибори солідний фінансовий ресурс.

Але, за словами політолога, якщо в інших округах кандидати від популярних нині партій можуть скласти серйозну конкуренцію навіть уже відомим самовисуванцям і розрив між основними претендентами на депутатство там невеликий, то якраз округ №12 - один з дуже небагатьох, де є беззаперечний лідер - самовисуванець Леонід Марцинковський.

Сам кандидат, коментуючи такі дані соціологів, каже, що люди, очевидно, втомились від голослівних виступів, порожніх обіцянок та хочуть не тільки бачити нових політиків, а й чути від них правду.

- Я із самого початку своєї кампанії наголосив, що буду чесним із виборцями, що не збираюся давати порожніх обіцянок, «роздавати гречку» чи «фарбувати лавки», як зараз модно, - говорить Леонід Марцинковський. - Люди сьогодні не такі наївні, якими їх вважають багато кандидатів. Виборці чудово розуміють, кого вони обирають і чим має займатися народний депутат. Люди хочуть бачити у програмі кандидата чіткі й конкретні відповіді на виклики сьогодення, на не менш конкретні запитання: як, наприклад, покращити бізнес-клімат, спростити життя підприємцям щоб сплачувались податки й зростали від цього бюджети – як державний, так і місцеві. Люди хочуть знати, які ініціативи вноситиме обраний ними народний депутат, щоб вони почувалися захищеними перед законом, щоб була справедливою судова система, щоб держава гарантувала своїм громадянам достойне соціальне забезпечення, а тим, хто працює – гідну зарплатню. Виборці вимагають від кандидатів чіткого бачення соціальної політики держави, в тому числі у сфері медицини й освіти. Безумовно, перед тим, як поставити позначку у бюлетені, люди мають переконатися, що кандидат ніколи не зрадить ні їхніх інтересів, ні інтересів держави.      

За словами Леоніда Марцинковського, відкритість перед виборцями дуже важлива, тому він майже цілодобово готовий спілкуватися із людьми, відповідати на їхні повідомлення та дзвінки.

- По-перше, це дозволяє глибше вникати у проблеми, що насправді хвилюють людей. По-друге, разом можна шукати нестандартні та ефективні механізми їх вирішення. Зрештою, люди не довірятимуть тому кандидату, який від них ховається, - переконаний Леонід Марцинковський.

Таких же підходів він збирається дотримуватись і працюючи в парламенті.

- Народний депутат зобов’язаний бути відповідальним і перед виборцями свого округу, і перед своєю країною, і перед власною совістю. Він завжди має діяти так, щоб потім ніколи не було соромно зустрічатися з людьми, зі своїми земляками, дивитися їм у вічі, - вважає кандидат.  



Переглядів: 3259
Поширень: 0

Останні новини