Вінниця найближчим часом найімовірніше розшириться ще одним мікрорайоном – Деснянським

Селище міського типу Десна, що у передмісті Вінниці у північно-східному напрямку, хоч і все ще є окремою адміністративною одиницею, але його жителі відчувають себе фактично вінничанами, адже у переважній своїй більшості вони працюють у місті, а їх діти навчаються у вінницьких школах. Селище виникло на мапі на початку 70-х років у зв’язку із будівництвом комбінату хлібопродуктів. Нині у смт проживають 1757 мешканців. 

 «Свого часу ми відносилися і до міста Вінниці, і до Стрижавки, і до Стадниці, і до Сосонки. Тож населення нашої місцевої територіальної громади мало можливість зробити порівняння, яке і стало поштовхом до рішення щодо об’єднання саме з Вінницею. Особливо зважаючи на досвід позитивної співпраці на підставі договору про співробітництво, згідно якого громада смт. Десна отримала суттєву допомогу з м. Вінниці і завдяки якій було відремонтовано систему опалення у дитячому садочку смт. Десна та вирішено ряд комунальних питань», – говорить селищний голова Галина Обливач.

 Питання про злиття територіальної громади селища Десна із Вінницею успішно пройшло на сесії селищної ради – депутати проголосували за те, аби смт приєдналось і об’єдналось з громадою Вінниці. Ідею про створення ОТГ веснянці виносили ще з 2015 року, а вже після спрощення процедури приєднання до міст обласного значення (у травні цього року), не стали тягнути час, і, майже одразу, оголосили нові громадські слухання, які успішно пройшли у червні 2018 року і на яких жителі громади однозначно висловились на підтримку приєднання до міста Вінниці.


Вінницький муніципальний автобус №30 має кінцеву зупинку у Десні

З міського бюджету Вінниці селище вже отримало субвенції на покращення транспортного сполучення та вдосконалення соціальної інфраструктури. Зокрема, було покращено дороги, збудовано систему водопостачання індивідуального сектору, капітально відремонтовано приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини, споруджено спортивно-ігровий дитячий майданчик, відремонтовано дитячий садочок.

Галина Обливач розповідає про сподівання мешканців селища

Повне право пишатись вже зробленою роботою має селищний голова Галина Обливач. Вона та суто жіночий колектив селищної ради приймали днями гостей з Асоціації міст України. Зустріч відбулась одразу після позитивного голосування селищної ради, тож спеціалісти отримали чимало запитань з приводу подальшого оформлення документації процедури приєднання.

Після обговорення нагальних питань, селищний голова Галина Обливач з гордістю демонструвала відновлену амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Тут тепер кожен мешканець селища має можливість отримувати повноцінні якісні медичні послуги. Загалом, мешканці селища Десна підтримують процес об’єднання і сподіваються, що їх повсякденне життя зміниться на краще.



Переглядів: 3711
Поширень: 2

Останні новини