«Бабуся-camp» - для пенсіонерів

Грали у дартс, фрісбі, хокей на траві, стріляли з лука. Це не дитячі спортивні забави. Так відпочили у літньому таборі «Бабуся-camp» підопічні обласного пансіонату. Ідея влаштувати активне та веселе дозвілля для тих, хто пішов на заслужений відпочинок, належить працівникам відділу соціально-психологічної та трудової реабілітації. Саме вони й були «вожатими» для загону бабусь.

«Такого, як в нас, в Україні немає. Організувати цікаве дозвілля для дорослих, причому колективне, з урахуванням індивідуальних особливостей – завдання далеко не з простих. Тим більше, коли мова йде про людей похилого віку. Такий літній табір дає можливість кожному мешканцю подолати межі вікових стереотипів, знайти друзів, з якими продовжувати спілкуватися далі», - розповідає організаторка «Бабуся-camp» Леся Філоненко.

Впродовж тижня, «таборівці» стрибали гуртом через скакалку, розважалися повітряними кульками, наповненими водою, грали в імпровізований боулінг, брали участь у жартівливому конкурсі з монетами, плескались у струменях фонтану.

«Першого дня ми влаштували ігри розважально-спортивного напряму. Грали у хокей на траві, метали паперові кульки у коробку, стріляли з дитячого лука, стрибали на скакалці. Ми побудували програму гнучко, з урахуванням актуального стану здоров’я учасників, а також, за тематичним принципом», - говорить спеціаліст з фізичної реабілітації Юрій Євсеєв.

Те, наскільки покращується настрій підопічних пансіонату під час подібних заходів, примітили й ті, хто розуміється на людській душі та почуттях.

«Надзвичайно насичений емоційно та фізично видався влаштований захід. Радість перемог та відчуття новизни переповнювало усіх учасників табору, а ще, яскраві краватки додали свого колориту», - каже психолог Леся Босюк.

«Бабуся-camp» у пансіонаті обіцяють зробити традиційним.



Переглядів: 5071
Поширень: 0

Останні новини