У ВНТУ відбулась Школа лідерства

Викладачі, співробітники, студенти, колишні випускники і навіть абітурієнти у Школі командного лідерства ВНТУ не лише шукали ім’я для неофіційного символа університету — білки, а й продукували ідеї й напрацьовували спільне бачення стратегічного розвитку вишу.

Креативний процес відбувався впродовж 5-7 липня в спортивно-оздоровчому таборі університету «Супутник», що на березі Південного Бугу в селі Степашки Гайсинського району. Школа командного лідерства ВНТУ і її основний натхненник — директор Головного центру виховної роботи ВНТУ, кандидат філософських наук Анатолій Теклюк направду фортові. Навіть погода сприяла, аби учасники максимально використали свій творчий потенціал.

До речі, охочих прокачати свої лідерські навички виявилось досить — майже 40. Із них і сформували 7 команд.

А створювались команди таким чином, що там був хтось із адміністрації університету, хтось із співробітників, хтось зі студентів.

Щоб це були погляди з різних горизонтів вишу водночас. Щоб сприймати ту чи іншу проблему з точки зору людей, які займають різні позиції у ВНТУ.

«Школа командного лідерства ВНТУ нині відбувалась вперше. Це наслідок реалізації проекту «Формування культури академічної доброчесності серед студентів». Ідея провести Школу належить команді, що бере участь у проекті. Ми були на тренінгах від Британської Ради, від Інституту вищої освіти, де нас вчили сучасному розумінню командної роботи і лідерства. І ми вирішили поділитися цим з університетською спільнотою, щоб університет більш динамічно міг розвиватися в правильному напрямку, щоб знайти внутрішні зацікавлені сторони, поєднати людей, які б стали агентами позитивних змін в університеті. Задум такий — напрацювати спільне університетське бачення того стратегічного напрямку, як має університет розвиватися, зваживши на ті ресурси, які має. І зваживши на ті проблеми, недоліки, які є. І що ми можемо змінити. А що не можемо змінити, відкласти. І як максимально ефективно використати той ресурс, який у нас є. Багато хто в університеті робить вагомі речі, але часто воно постає одиничною подією, а щоб ці події з’єднати в єдине русло. Що таке команда, як формується команда, як вона функціонує, чим відрізняється команда від групи, що таке лідерство, власне розподілене командне лідерство — ось деякі з тем дискусій Школи», - коментує Анатолій Теклюк

Особливий респект — Школа сталася за фінансової підтримки успішних випускників ВНТУ. Віталій Барчук, випускник факультету електроенергетики та електромеханіки. Максим Машницький, випускник факультету комп’ютерних систем і автоматики. Максим навіть сам брав участь у роботі Школи. Був задіяний в обговорені теми, присвяченої стейкхолдерам. Виступав як представник бізнесу, розповідав свій професійний шлях, історію успіху і вихід за межі комфорту.

Відвідав Школу й заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. «Мріють і бажають зробити свій універ найкращим! Дякую Анатолію Теклюку за запрошення та живу і цікаву розмову! Успіху, команда ВНТУ!», — написав Андрій Гижко на своїй сторінці у Фейсбук.

Справді, Школа пропонувала спеціальні завдання — візуалізувати своє бачення майбутнього університету в картинках. А ще — намалювати рекламний комікс про університет. Згодом запропонують його на огляд загалу.

«Найголовніше, що в цій школі було — атмосфера зацікавленості, бажання працювати і продукувати ідеї. На вересневій Ученій Раді університету плануємо презентувати ту систему ідей, котра була напрацьована. До речі, конкурс з придумуванням імені нашому неофіційному символу університету — білці, продовжується. Можете пропонувати свої варіанти», — запрошує Анатолій Теклюк.
 



Переглядів: 3355
Поширень: 0

Останні новини