Аудитори Вінниччини з початку 2019 року забезпечили відшкодування втрат на суму понад 23 млн грн

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області впродовж січня-червня поточного року забезпечили усунення порушень,  що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму майже 23,6 млн грн.

До правоохоронних органів передано матеріали 27 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато  14 досудових розслідувань та вручено 22 письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Крім того, проведеними 11 державними фінансовими аудитами встановлено фактів неефективних управлінських рішень, що призвели (можуть призвести) до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 218,3 млн грн.

За допущені фінансові порушення 19 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної та матеріальної відповідальності, у тому числі 4 осіб звільнено із займаних посад.

У 45 випадках до установ та організацій, під час ревізій яких виявлені порушення бюджетного законодавства, застосовано фінансові санкції у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій із бюджетними коштами, зменшення бюджетних призначень та прийняття вимог про повернення використаних не за цільовим призначенням суми субвенції.

За результатами заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 149 управлінських рішень.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України  надіслано відомості про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму  понад 72,2 млн грн.



Переглядів: 2048
Поширень: 0

Останні новини