Децентралізація в дії: у Жданівській ОТГ відкрили нову амбулаторію

У Жданівській об’єднаній територіальні громаді, що у Хмільницькому районі відкрили нову сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини. У приміщенні передбачене і житло для лікаря - двокімнатна квартира. Медичний заклад обслуговуватиме пацієнтів із сіл Війтівці, Качанівка, Семки, Дібрівка, Ольгине.

В сучасній будівлі є реєстратура, два кабінети сімейного лікаря, маніпуляційний та оглядовий кабінети, процедурна, стерилізаційна, кімната для персоналу, зала очікувань, кабінети щеплень і здорової дитини, підсобні та туалетні кімнати.

«Будівництво такого потрібного для громади закладу стало можливим завдяки саме тим реформам, які розпочалися у нашій державі і реально торкнулися навіть невеликих сільських громад, а це децентралізація. Для будівництва амбулаторії із Державного бюджету було виділено більш як вісім з половиною мільйонів гривень та ще один мільйон виділено із бюджету об’єднаної громади, - повідомила голова Жданівської ОТГ Станіслава Ядвіжина.

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій підч ас відкриття амбулаторії зазначив, що медичну реформу в Україні потрібно розвивати.

«Нова амбулаторія в Війтівцях - гарний приклад злагодженої співпраці керівництва району та ОТГ, адже життя і здоров'я людини – найважливіший скарб» наголосив Валерій Коровій.

Будівництво амбулаторії в селі Війтівці минулоріч увійшло до затвердженого Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України переліку об’єктів, які отримують фінансування за кошти субвенції державного бюджету на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості.

Амбулаторія в с. Війтівці Жданівської ОТГ – перша в області, збудована за кошти державної субвенції при співфінансуванні бюджету Жданівської ОТГ. Саме завдяки реформі децентралізації, яку запровадив Уряд Володимира Гройсмана в Україні почали розвиватися малі міста та села.




Переглядів: 4913
Поширень: 0

Останні новини