За вироблені на Вінниччині товари до бюджету сплачено 6,7 млн грн акцизів

За виготовлені у Вінницькій області товари упродовж січня-червня 2019 року до бюджету надійшло 6 млн 718,6 тис. грн акцизного податку. З них 4 млн 41,1 тис. грн було сплачено у червні. Про це інформують в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Вінницькій області.

Найбільшу частку у загальній сумі піврічних надходжень займає акциз із виробництва лікеро-горілчаної продукції, тютюнових виробів та інших товарів – 5 млн 776,0 тис. грн. Наступний за розміром акцизний податок із транспортних засобів – 584,3 тис. грн на акциз із виробництва електроенергії та пального припадає 26,3 тис. грн та 51,9 тис. грн відповідно.

Окрім того, упродовж звітного періоду до бюджету було перераховано 3 млн 535,2 тис. грн за ліцензування оптової торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, що майже на 40 відсотків більше розрахункової бази. Ще 8,6 тисяч гривень надійшло за ліцензування виробництва спирту етилового, коньячного і плодового,  алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Також нагадуємо платникам, що після завершення ДФС України технічного обслуговування системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового розпочинається приймання документів, форми яких затверджені наказом № 262 «Про затвердження форм заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів, акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового, Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 09.07.2019 р. за № 753/33724 з урахуванням норм Податкового кодексу України та інших нормативно-правових актів.

З усіма нюансами заповнення акцизної накладної можна ознайомитися за гіперпосиланням



Переглядів: 2198
Поширень: 0

Останні новини