З початку року на митних пунктах Вінниччини встановлено 662 порушення митних правил

З початку року на митних пунктах Вінниччини встановлено 662 порушення митних правил за що Вінницькою митницею ДФС упродовж січня-червня 2019 року складено 662 відповідних протоколи.

Переважна кількість з них, а саме 401, складені за ст. 481 Митного кодексу України «Перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів». Ще 110 протоколів складено за ст. 470 Митного кодексу України «Недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу органу доходів і зборів або втрата», 11 справ за 485 МК України «Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів». Загальна сума недоборів становить 143 тис. грн.

За ст. 471 МК України «Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю» заведено 32 адміністративні справи, за ст. 472 МК України «Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення» - 57 справ про ПМП, за ст. 483 МК України «Переміщення або дії, спрямованні на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю» - 41 справа. Загальна вартість предметів митних правопорушень за цими справами склала 5,8 млн грн.

Нагадаємо, що у разі виявлення під час здійснення митного контролю та інших заходів, що здійснюються митницею, ознак кримінальних правопорушень, розслідування яких не належить до її повноважень, митники повідомляють про це відповідні правоохоронні органи. Зокрема за звітний період, до територіальних підрозділів Нацполіції України було направлено 40 повідомлень про кримінальні правопорушення за ознаками злочинів, передбачених ст. 358 Кримінального кодексу України за фактами підроблення документів.

Додамо, що за січень-червень 2019 року Вінницькою митницею розглянуто 786 справ. Накладено штрафів на суму 9,8 млн грн, стягнуто штрафів на суму 1,4 млн грн.

Поряд із цим, судом розглянуто 91 справу. За його рішеннями застосовано конфіскацію товарів на суму 1,1 млн. грн та накладено штрафів на суму 1,1 млн грн, перераховано до держбюджету штрафів на суму 46 тис. грн.



Переглядів: 2192
Поширень: 0

Останні новини