На Вінничині за систематичне хабарництво затримано патрульних Нацполіції

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому, затримали двох патрульних поліцейських одного з відділів ГУ Нацполіції у Вінницькій області за систематичне вимагання та отримання неправомірної вигоди.

За попередньою інформацією:

 - задокументовано понад 50 фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди патрульними поліцейськими, в тому числі від іноземців;

 - правоохоронці систематично вимагали та отримували кошти за невикриття злочинів та непритягнення до адміністративної відповідальності, тощо.

Затримано: під час отримання чергової неправомірної вигоди за непритягнення до відповідальності за порушення правил дорожнього руху в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Планується:

- вирішення питання про вручення затриманим повідомлення про підозру;

- обрання відносно них запобіжного заходу. Кваліфікація: одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального Кодексу України).

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України. Оперативний супровід − Управління СБУ у Вінницькій області та Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Санкція статті: у разі доведення вини правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з конфіскацією майна.



Переглядів: 2117
Поширень: 1

Останні новини